Košarka

Iz Borca otkrili gdje su se otrovali, nezadovoljni odlukom ABA lige

Iz Borca otkrili gdje su se otrovali, nezadovoljni odlukom ABA lige
Foto: N.N. | Iz Borca otkrili gdje su se otrovali, nezadovoljni odlukom ABA lige

Košarkaški klub Borac Wwin izdao je danas novo saopštenje nakon trovanja njihovih igrača, zbog čega nisu bili u mogućnosti da igraju utakmicu 12. kola ABA lige 2 u Širokom Brijegu protiv Heliosa.

Takođe izrazili su nezadovoljstvo odlukom da se utakmica registruje u korist slovenačkog tima, kao i da im se oduzme jedan bod. 
 
„Nakon trovanja hranom u hotelu u Mostaru igrača i stručnog štaba KK Borac, ovim putem želimo obavijestiti javnost da se članovi crveno-plavog tabora postepeno oporavljaju. Također želimo izraziti nezadovoljstvo odlukom KK "Helios" da ne prihvati molbu za odgađanje meča zbog vanredne situacije. 
 
Želimo da izrazimo nezadovoljstvo odlukom menadžmenta ABA lige da utakmicu registruje 20:0 za ekipu KK "Helios" i dodjeli nam minus bod na tabeli takmičenja.
 
Treba uzeti u obzir da je ovo kardinalna greška organizatora turnira, odnosno ABA lige i hotela u kojem su smješteni crveno-plavi, te da da ove odluke i konkrentna situacija direktno utiču na konačan rasplet plasmana našeg Borca u play-of ABA 2 lige.
 
Nadamo se da će se igrači oporaviti do sutrašnjeg, a ujedno i posljednjeg duela u regularnom dijelu sezone ABA 2 protiv KK "Sutjeska", saopštio je banjalučki klub.
 
Ovakvim raspletom Borac se našao u teškoj situaciji kada je u pitanju plasman plej-of. Trenutno su prvi ispod crte (deveti) sa skorom 5-7. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije