Košarka

KKI Vrbas na otvaranju Evrolige igra meč sa Turk Selom

KKI Vrbas na otvaranju Evrolige igra meč sa Turk Selom
Foto: N.N. | KKI Vrbas na otvaranju Evrolige igra meč sa Turk Selom

Košarkaški klub invalida Vrbas danas će na otvaranju kvalifikacionog turnira Evrolige u Banjaluci odmjeriti snage s turskom ekipom Turk Sel.

Sat prije prvog meča dana u Sportskoj dvorani "Borik" biće održana svečana ceremonija otvaranja dvodnevnog takmičenja (petak i subota), čiji pobjednik će ostvariti plasman na fajnal for u španskom Badahozu. Da bi došao do Španije, Vrbas će morati da preskoči mnoge prepreke na svom terenu, a prva je vjerovatno i najteža.

"Spremni smo, kako fizički tako i pshički. Pripreme smo obavili na pravi način i u pravo vrijeme i sada nam ostaje da u ovom prvom meču pobijedimo. Ulog je veliki, a rival je više nego ozbiljan", kaže igrač Vrbasa Vlado Švraka, čiji je nastup neizvjesan zbog nekih administrativnih začkoljica.

Švarka je proveo jedno vrijeme u turskom šampionatu, gdje je nosio dres Jalove i dobro je upoznat sa snagom tih ekipa.

"U Turskoj se trenutno igra najkvalitetnija košarka u kolicima, a Turk Sel je jedna od tih jakih ekipa. Oni imaju mnogo skuplji tim, ali nisu ništa bolji od nas. Želimo i možemo da se izborimo za plasman na fajnal for, odakle se otvara mogućnost za plasman u Ligu šampiona. Pozivam navijače da dođu u 'Borik' i bodre nas", dodao je Švraka.

Podrška domaćinu turnira i višestrukom osvajaču regionalne NLB lige i bh. šampionata stigla je i od kompanije "Mozzart", i to u vidu donacije od 1.000 evra.

"Veliko nam je zadovoljstvo podržati klub s tako dugom tradicijom i rezultatima, za koje vjerujemo da će biti još bolji u narednom periodu. 'Mozzart', pored podrške sportu, konstantno pomaže i različitim udruženjima i fondacijama i doprinosi unapređenju lokalne zajednice, što je jedan od ciljeva našeg poslovanja. Želimo KKI Vrbas da ostvari veliki uspjeh, kako na takmičenju Evrolige, tako i na svim ostalim, na sreću svojih brojnih navijača i prijatelja kluba", istakla je Tamara Kantar, predstavnica kompanije "Mozzart".

Podršku Vrbasu pružio je i proslavljeni košarkaš Zoran - Moka Slavnić, koji će biti gost turnira, a promoteri su trener i igrač KK Igokea Dragan Bajić odnosno Vuk Radivojević. Pokrovitelj turnira je Milorad Dodik, predsjednik RS. Danas igraju: Vrbas - Turk Sel (11.15), Flin Stones - Handi Sud (13.30), Turk Sel - Paktum Kilce (15.45), Handi Sud - Vrbas (18), Paktum Kilce - Flin Stons (20.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije