Košarka

Kalinić: Zbog brata nisam vaterpolista

Kalinić: Zbog brata nisam vaterpolista
Kalinić: Zbog brata nisam vaterpolista

Košarkaš Nikola Kalinić, jedan od miljenika navijača Crvene zvezde, rekao je da je brat "krivac" što nije ostao u vaterpolu, ali i koje su prednosti odrastanja u sportskoj porodici.

A, on je iz prave sportske porodice. Nikolin otac Zoran bio je trofejni stonoteniser, majka Dragica je bila odbojkašica, kao i sestra Mina, dok je brat Uroš vaterpolista.

"Stoni tenis nije za mene jer je individualni sport, nema kontakta. Trenirao sam i vaterpolo, ali je brat bio bolji pa se ni tu nisam dugo zadržao. Pronašao sam sebe u košarci, verovatno i zbog drugara i zbog toga što je bila tada veoma popularna", rekao je dvadesettrogodišnji Kalinić za sajt Evrolige.

Probao je da igra košarku, svidjela mu se, a njegove mogućnosti rastu i zbog radne etike koju je stekao još kao mali u porodici sportskih profesionalaca.

"Naučio sam kakav je život profesionalnog sportiste verovatno i zbog oca, a zahvaljujući bratu sam naučio kako da budem ozbiljan na terenu i van njega, i na treningu i na utakmici. Lakše je biti profesionalni sportista u takvoj porodici jer svi žive takvim životom. Znaju šta znači žrtvovanje, nemati slobodnog vremena, vremena za prijatelje i druženja... Mislim da mi je to mnogo pomoglo", istakao je košarkaš Zvezde i dodao:

"Očekivanja su uvek najviša u našoj porodici, i kada je reč o školi i obrazovanju, ali i u sportu. Ne mogu da kažem da su roditelji strogi ili da su nas terali na nešto, ali je bilo normalno da budemo dobri đaci, dobri sportisti."

Kaže da je pritisak na Svjetskom prvenstvu ništa u odnosu na pritisak koji je imao igrajući jedan na jedan sa bratom u dvorištu.

"Verovatno mi je pomoglo to što dolazim iz poznate sportske porodice, ali s druge strane je i veoma teško jer budeš u senci poznatog oca i prezimena. Ima i dobrih i loših strana. Ljudi znaju tvoje prezime, ali ne znaju tebe", istakao je Nikola Kalinić, 2,02 metra visoki Subotičanin, koji je odličnim potezima i borbenošću zadobio simpatije mnogih.

On je za Zvezdu, klub za koji navija od djetinjstva, zaigrao nakon Spartaka, Vojvodine i kragujevačkog Radničkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije