Košarka

Karte za meč Srbije i Slovenije u Banjaluci odavno rasprodate

Karte za meč Srbije i Slovenije u Banjaluci odavno rasprodate
Karte za meč Srbije i Slovenije u Banjaluci odavno rasprodate

Odavno u Banjaluci nije vladalo veće interesovanje za neki sportski događaj od ovog za prijateljsku utakmicu košarkaških reprezentacija Srbije i Slovenije, koja se igra u subotu, od 18 časova, u "Boriku".

"Orlovi" imaju armiju navijača u Republici Srpskoj, a podatak da su sve karte rasprodate čak osam dana prije spektakla, dovoljno govori kolika je želja Banjalučana da uživo vide asove poput Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice, Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića... Iz Košarkaškog saveza Republike Srpske, domaćina utakmice, ističu da je sve spremno za meč i da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se gosti u Banjaluci osjećaju kao kod kuće.

"Pripreme za ovaj vrhunski sportski dogođaj su završene. Preduzeli smo sve mjere da prijateljska utakmica Srbije i Slovenije protekne onako kako i priliči jednom takvom spektaklu. Siguran sam da će se igrači dvije reprezentacije u Banjaluci ugodno osjećati i da će našim ljubiteljima košarke prirediti utakmicu za pamćenje", rekao je Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Dragan Ćazić, generalni sekretar KS RS, smatra da će ovaj prijateljski susret biti jedinstvena prilika da Banjalučani uživaju u majstorijama svjetskih vicešampiona:

"Biće ovo istinski praznik košarke u Banjaluci. Interesovanje je ogromno, a da smo štampali i 10.000 ulaznica, nijedna ne bi ostala. Ubijeđen sam da će sve proći u najboljem redu i da će svi koji budu prisustvovali ovom spektaklu uživati u mastorijama igrača obje selekcije."

Srbija je dosad tokom priprema za Evropsko prvenstvo, koje počinje 5. septembra, odigrala osam prijateljskih utakmica i zabilježila sedam pobjeda (Mađarska, Francuska, Rusija dva puta, Kina i Izrael dva puta) i jedan poraz (Francuska). Večeras će "orlovi" snage da odmjere sa Slovenijom u Ljubljani, a generalna provjera pred nastup na kontinentalnoj smotri biće upravo u Banjaluci. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je dosad sa prvobitnog spiska "precrtao" Stefana Pota, Luku Mitrovića i Marka Kešelja, a nakon susreta u "Boriku" biće poznato koja dva košarkaša su prekobrojna, odnosno ko se neće naći u avionu za Berlin, gdje će "orlovi" odigrati utakmice u grupi. Đorđević trenutno na raspolaganju ima 14 igrača: Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Nemanju Nedovića, Bogdana Bogdanovića, Dragana Milosavljevića, Nikolu Kalinića, Marka Simonovića, Nemanju Dangubića, Nemanju Bjelicu, Zorana Ercega, Vladimira Štimca, Miroslava Raduljicu, Ognjena Kuzmića i Nikolu Milutinova. Srbija će na EP igrati u Grupi B, zajedno sa Njemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom, a prvu utakmici igra sa Španijom 5. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije