Košarka

Kevinu Lavu 110 miliona dolara

Kevinu Lavu 110 miliona dolara
Kevinu Lavu 110 miliona dolara

Lamarkus Oldridž, Kevin Lav, Džimi Batler, Pol Milsap, Brendon Najt i Omer Ašik obilježili su prvi dan prelaznog roka u NBA ligi.

U centru pažnje je bio Oldridž koji je bio u pregovorima sa LA Lejkersima, ali nije impresioniran razgovorom sa Kobijem Brajantom i čelnicima "jezeraša", pa je sve izvjesnije da će karijeru nastaviti u San Antoniju.

Kevin Lav je potpisao petogodišnji ugovor sa Klivlendom za maksimalnih 110 miliona dolara, a paraf na nastavak saradnje bi trebalo da produži i Tristan Tompson, koji će dobiti 80 miliona.

Maksimalan ugovor dobio je i Džimi Batler od Čikago Bulsa, petogodišnji, vrijedan 95 miliona dolara, a u "vjetrovitom gradu" ostaće i Majk Danlivi. Brendon Najt je od Finiks Sansa dobio 70 miliona na isti period, 60 miliona uzeo je Omer Ašik u Nju Orleans Pelikansima, koliko je od Toronto Reptorsa dobio Demare Kerol.

Pol Milsap je produžio s Atlanta Hoksima na tri godine za 58 miliona, dok je Tajson Čendler dobio 52 na četiri godine od Finiks Sansa. Deni Grin ostaje u San Antoniju za 45 miliona dolara na četiri godine, dok je Teksas napustio Tijago Spliter. Brazilac je prešao u Atlanta Hokse.

Maksimalan ugovor u Sparsima dobio je Kavaj Lenard, dok Majami Hit pokušava da zadrži Gorana Dragića. Drejmond Grin je najavio ostanak u Golden Stejtu iako su pregovori sa Voriorsima "zapeli", a Los Anđeles Klipersi će dovesti legendarnog Pola Pirsa koji će dobiti 10 miliona za trogodišnji ugovor.

Sakramento Kingsi su trejdovali Nika Stauskasa, Karla Lendrija i Džejsona Tompsona u Filadelfija 76erse, čime su oslobodili 16 miliona dolara u seleri kepu, pa sada imaju 25 miliona. Očekuje se da Kingsi pokušaju da dovedu "Ol star" plejmejkera, a u igri su Radžon Rondo, Monta Elis i Vesli Metjuz.

Novi ugovor sa Pelikansima potpisao je Aleksis Ažinsa, četvorogodišnji, za 20 miliona dolara, Boston Seltiksi su produžili ugovore s Amirom Džonsonom (24 miliona dolara na dvije godine) i Jonasom Jerebkom (10 miliona za dvije sezone), dok je Brendan Rajt dobio 18 miliona za naredne tri godine u Memfis Grizlisima.

Najkorisniji igrač Evrolige u prošloj sezoni Nemanja Bjelica raskinuo je prema očekivanjima ugovor s Fenerbahčeom, a prema pisanju američkih medija, očekuje se da će srpski reprezentativac potpisati trogodišnji ugovor sa Minesotom vrijedan 12 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije