Košarka

Kingsi povukli Stojakovićevu "16-icu"

Kingsi povukli Stojakovićevu "16-icu"
Kingsi povukli Stojakovićevu "16-icu"

Na meču između Sakramenta i Oklahome održana je svečana ceremonija u kojoj je glavna zvijezda bio legendarni srpski trojkaš.

Predrag Stojaković je legenda Sakramenta, a Kingsi su se odužili srpskom bombarderu, piše Telegraf.

Dres sa brojem “16″otišao je u legendu, pod svodove Arko Arene, čime je odata velika počast Stojakoviću za sve što je tokom osam sezona pružio za Kingse.

Stojakovićev dres postao je tek četvrti, u 30-godišnjoj istoriji Sakramenta, koji je povučen iz upotrebe, a prethodno je isto priznanje učinjeno još dvojici košarkaša iz generacije s početka 2000-ih, Krisu Veberu i Vlade Divcu, kao i Miči Ričmondu.

Ovu ceremnoiju uveličali su svojim prisustvo Peđini saigrači, između ostalih, Bobi Džekson, Skot Polard, Dag Kristi, Vlade Divac, koji se obratio prisutnima.

"Danas odajemo priznanje jednom od najboljih šutera u istoriji NBA lige. Peđa je bio najbolji saigrač, dobar prijatelj. Sa svim ovim momcima koji večeras tu Peđa je delio sjajne trenutke u dresu Kingsa ovde u Arko areni. Imao sam u karijeri priliku da igram sa mnogo igrača, ali si ti za mene najbolji saigrač. Čestitam ti i hvala ti", rekao je tokom ceremonije Vlade Divac, a zatim se i publici obratio Peđa:

"Želim da se zahvalim divnoj publici Sakramenta, koja je delila sa nama sve one sjajne momente, pružala nam preko potrebnu podršku. Vi ste najbolji i najglasniji navijači na svetu, volim vas", rekao je Stojaković.

Peđa je u četiri od osam sezona postizao u prosjeku više od 20 poena po meču, positgao je više od 1000 trojki, tri puta je učestvovao na NBA Oll star meču, dvostruki pobjednik takmičenja u šutiranju trojki na Ol star manifestacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije