Košarka

Košarkaši BiH žele u drugi krug Eurobasketa

Košarkaši BiH žele u drugi krug Eurobasketa
Košarkaši BiH žele u drugi krug Eurobasketa

SARAJEVO - Plasman u drugi krug takmičenja cilj je sa kojim najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine sutra iz Sarajeva putuju na Eurobasket u Francusku.

Selektor Duško Ivanović pohvalio je rad svojih izabranika u proteklom periodu. Tvrdi da je napredak nakon 50 dana priprema evidentan, da je uspio uigrati ekipu od koje očekuje da u Francuskoj pokaže svu svoju snagu i obraduje navijače.

"Izuzetno sam zadovoljan kako su moji košarkaši odradili pripreme i odgovorili svim izazovima i zadacima pred kojima su se našli. Nakon svake od 12 odigranih test utakmica vidio se pomak. Uvijek smo bili sve bolji, a sada slijedi ono glavno. Nadam se da naše ambicije, timska igra i borbenost mogu biti naš kvalitet. Razmišljamo samo o Poljskoj, ne o narednim protivnicima. Od početka će biti teško, moramo biti spremni na to, a trudićemo se da ne razočaramo navijače", poručio je Ivanović.

BiH će Evrobasketu predstavljati ovi igrači: Nemanja Gordić, Aleks Renfroe, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Miroslav Todić, Adin Vrabac, Nedim Buza, Milan Milošević, Marko Šutalo, Dalibor Peršić i Muhamed Pašalić.

U osminu finala plasiraće se po četiri najbolje selekcije iz svake od četiri grupe.

Osim u Monpeljeu, koji je domaćin Grupe A, utakmice EP igraće se u Berlinu (Grupa B), Zagrebu (Grupa C) i Rigi (Grupa D).

Završnica Eurobasketa igraće se u Lilu, na fudbalskom stadionu "Pierre-Mauroy", koji će biti prilagođen za odigravanje košarkaških utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije