Košarka

Košarkaši Bosna Royala večeras igraju protiv Ludvisburga

Košarkaši Bosna Royala večeras igraju protiv Ludvisburga
Foto: Ilustracija | Košarkaši Bosna Royala večeras igraju protiv Ludvisburga

Nakon osam godina izbivanja iz Evrope, košarkaši Bosne se vraćaju na veliku scenu. "Studenti" će večeras na premijeri sezone odigrati prvi susret prvog pretkola FIBA Lige šampiona protiv njemačkog predstavnika Ludvisburga.

U taboru nekadašnjeg prvaka Evrope spremni su za ovaj duel, od kojeg očekuju da se prije svega u pravom svjetlu pokaže navijačima na početku sezone. Izabranici Aleksandra Damjanovića u proteklom periodu pripremali su se za ovaj veliki izazov. Takođe, u taboru bh. predstavnika ističu da je njemački tim u ovom trenutku favorit.

"Radi se o odlično posloženoj ekipi. Veoma su atletski dominantni, forisraju svoj sistem sa dosta presinga i udvajanja po čitavom terenu. Ludvisburg jeste favorit, ali to za nas ne predstavlja ništa na terenu", kaže Damjanović i dodaje:

"Ono osnovno jeste da ćemo se boriti svih 40 minuta i dati svoj maksimum. Uložićemo svu energiju u ovu utakmicu i nadam se da ćemo imati veliku podršku sa tribina, jer su navijači uvijek bili prevaga na strani Bosne", ističe strateg Bosne.

Bosna Royal će u poprilično izmijenjenom sastavom krenuti u novu sezonu, u kojoj će osim ovog takmičenja igrati još i ABA ligu 2, kao i domaća takmičenja.

"Zasad sam zadovljan urađenim u pripremnom periodu, ali je sigurno da će nam trebati još vremena da se još bolje uigramo", riječi su Damjanovića, koji će danas i zvanično debitirati na klupi Bosna Royala.

Da se radi o ozbiljnom rivalu, Ludvisburg je pokazao i prošle sezone, kada je došao do četvrtfinala ovog takmičenja, a jedan od ciljeva biće mu da se i ove sezone nađe u grupnoj fazi.

"Svi smo fokusirani na ovu utakmicu, tako da smo spremni da prođemo u narednu rundu, a kasnije i u grupnu fazu", očekivanja su trenera Ludvisburga Džona Patrika.

Utakmica između Bosna Royala i Ludvisburga igra se danas sa početkom u 18.30 u sarajevskoj "Skenderiji". Revanš je dva dana kasnije u Njemačkoj, a pobjednik iz ovog meča u 2. pretkolu igraće protiv rumunskog Kluža. U trećoj i posljednoj rundi kvalifikacija jednoj od ovih ekipa protivnik će biti belgijski Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije