Košarka

Košarkaši Igokee: Olimpija će pasti i peti put

Košarkaši Igokee: Olimpija će pasti i peti put
Košarkaši Igokee: Olimpija će pasti i peti put

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee porazom od Cedevite (67:56) su otvorili petnaestu sezonu ABA lige, a šansu za prvi trijumf imaće u 2. kolu, kada im u goste dolazi Union Olimpija.

Slovenački klub u regionalnom takmičenju u Laktašima još nije osjetio slast pobjede u dosadašnja četiri susreta.

"Olimpija je dobar tim s tri slovenačka reprezentativca. Pokušaćemo doći do prvog trijumfa koji bi nam mnogo značio u borbi za ostvarivanje ciljeva", kaže Željko Lukajić, trener Aleksandrovčana.

Igokea će i ovu utakmicu nastupiti nekompletna jer pored Marka Čakarevića, koji ima duži period oporavka, neće nastupati ni Nemanja Krstić zbog povrede zgloba.

"Imali smo dosta kadrovskih problema, Vuk Radivojević je stigao pred utakmicu, vidi se neuigranost, ali očekujem iz meča u meč da budemo sve bolji. Bez Čakarevića smo duže vrijeme, Krstić je tek danas primio novu terapiju, tako da će van treninga biti dvije do tri nedjelje. Ostali igrači imaju sitnije povrede, tako da ćemo sigurno nastupiti u istom sastavu kao protiv Cedevite. Očekujem podršku publike, pokrenuli smo školu košarke, želimo da popularizujemo košarku, stvorili smo uslove i nadamo se podršci. Treba nam pomoć publike. Vidimo primjer Partizana koji je oslabljen, ali i takav oslabljen Partizan dođe da gleda 6.000 ljudi, a mi ćemo pokušati da im pošteno vratimo na parketu", rekao je Lukajić.

Košarkaš Igokee Miloš Dimić kaže da su izvukli pouke iz prvog meča.

"Moramo da ponovimo igru iz drugog poluvremena protiv Cedevite, da pokažemo tu želju, angažovanje i energiju i pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje. Kvalitetno radimo, provodimo u sali pet-šest sati dnevno i pokušavamo da napredujemo iz dana u dan", kazao je on.

U velikom derbiju 2. kola Crvena zvezda je razbila Budućnost sa 83:62, a u drugom susretu Krka je nadigrala Zadar 77:66 i tako ostvarila prvu pobjedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije