Košarka

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili Crvenu zvezdu i osigurali plasman u plej-of

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili Crvenu zvezdu i osigurali plasman u plej-of
Foto: Basketball Sphere/X | Košarkaši Olimpijakosa pobijedili Crvenu zvezdu i osigurali plasman u plej-of

​Košarkaši Olimpijakosa su pobjedom nad Crvenom zvezdom u Areni rezultatom 89:86 u meču 33. runde Evrolige osigurali plasman u plej-of kolo prije kraja regularnog toka sezone.

Zvezda ima skor 11-22, a i prije ove utakmice se znalo da će sezonu okončati na 16. mestu. Olimpijakos ima skor 21-12 i obezbijedio je direktan plasman u plej-of jer je bolji u međusobnom skoru od sedmoplasiranog Makabija, oba puta je ove sezone savladao izraelski klub.

Utakmica je počela minutom ćutanja za žrtve terorističkog napada u Moskvi 22. marta.

Gosti su mnogo bolje otvorili meč iako su bili lišeni pomoći srpskih reprezentativaca Nikole Milutinova i Filipa Petruševa. Izabranici Jorgosa Barcokasa su poslije pet minuta vodili 10:2, ali se Zvezda brzo vratila i smanjila u jednom trenutku na 11:12. Do kraja dionice gosti su napravili novu seriju pa su poslije 10 minuta imali plus devet (23:14).

U drugoj dionici Zvezda je zaigrala bolje pa se na poluvrijeme otišlo sa samo plus tri za Olimpijakos (42:39). Sredinom treće dionice bilo je 52:52, a u posljednjih 10 minuta se ušlo sa plus jedan za domaće (64:63).

Na 4.55 pre kraja Olimpijakos je vodio 75:69, ali je Zvezda trojkom Rokasa Gedratisa na 91 sekundu prije kraja smanjila na 81:82, a trojkom Adama Hange izjednačila na 84:84 47 pre kraja.

Najefikasniji igrač utakmice Mozes Rajt je trojkom 24 sekunde prije kraja donio gostima 87:84, a zatim je Gedraitis promašio šut za tri za izjednačenje. Zatim je Naz Mitru-Long promašio dva bacanja, pa je Nemanja Nedović promašio šut za izjednačenje, ali je Džoel Bolomboj smanjio na 86:87 tri sekunde prije kraja, prenosi Tanjug.

Dva bacanja je zatim iskoristio Tomas Volkap za konačnih 89:86, Zvezda nije uspjela ni da uputi šut za produžetak.

Bolomboj i Adam Hanga su dali po 19 poena za Zvezdu, Gedraitis je dao 16, a Nedović 15.

Olimpijakos je ka pobjedi predvodio Rajt sa 20 poena, po 12 su dali Tomas Volkap i Kostas Papanikolau, a 10 Najdžel Vilijams-Gos.

U posljednjem kolu regularnog toka Evrolige Zvezda gostuje Efesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije