Košarka

Košarkašice Čelika dočekuju Brčanke u Ligi 6

Košarkašice Čelika dočekuju Brčanke u Ligi 6
Košarkašice Čelika dočekuju Brčanke u Ligi 6

ZENICA - Košarkašice zeničkog Čelika u okviru četvrtog prvenstvenog kola Lige 6 dočekuju Brčanke.

Zeničanke su zasad glavne kandidatkinje za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine i očekuju da će večeras, pred svojom publikom, zabilježiti četvrtu pobjedu, a do sada su pobijedile Rudar Sport Ugljevik, tuzlansko Jedinstvo i ekipu Play Off iz Sarajeva.

Protiv Brčanki ekipa Čelika će napokon u prvenstvu biti kompletna, jer su se potpuno oporavile kapiten Aida Kalušić i standardna Maida Rahmanović, čiji se nedostatak u ekipi osjećao u prve tri utakmice.

"Za nas su prve tri utakmice prošle zadovoljavajuće. Poznamo kvalitete Brčanki, ali ćemo se potruditi da upišemo novu pobjedu", rekao je trener Slobodan Kecman.

U svlačionici Čelika, nakon odličnog starta u prvenstvu, ne manjka optimizma s obzirom na to da je ekipa sve sigurnija i uigranija.

Svoje zadovoljstvo zbog dolaska u Zenicu ne kriju ni dvije nove igračice Miljana Džombeta i Jelena Jovanović, koje su se odlično uklopile u ekipu i zenički košarkaški ambijent.

"Bolje smo od Brčanki i vjerujem da će sve igračice koje dobiju priliku ozbiljno shvatiti protivnika i da ćemo odigrati kvalitetno, kako u odbrani tako i u napadu, pobjeda apsolutno neće doći u pitanje", kaže Miljana Džombeta.

Utakmica četvrtog kola Lige 6 za košarkašice, između ekipe Čelika i Brčanke igra se u "Gradskoj areni" Zenica sa početkom u 17, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije