Košarka

Košarkaška groznica trese Banjaluku: Orlovi iz "Borika" lete u nebo

Košarkaška groznica trese Banjaluku: Orlovi iz "Borika" lete u nebo
Košarkaška groznica trese Banjaluku: Orlovi iz "Borika" lete u nebo

BANJALUKA – Košarkaška groznica trese Banjaluku, a kulminiraće danas u krcatom "Boriku" u 18 časova gdje Srbija protiv Slovenije igra posljednju pripremnu utakmicu za Evrobasket.

U Ljubljani su "orlovi" u duelu sa istim rivalom ostvarili sedmu uzastopnu pobedu na putu ka šampionatu, sa identičnim ciljem izlaze i pred vjerne navijače u Republici Srpskoj. Mnogi željno isčekuju ovaj meč.

“Bez obzira na to što je meč u Banjaluci prijateljski, kao poslednji pred Evropsko prvenstvo nama je veoma bitan - kaže krilni reprezentativac Nikola Kalinić. “Uvek je dobro kada na veliko takmičenje odete pobednički, a imamo i motiv da se sjajnoj publici prikažemo u dobrom svetlu”.

O euforiji u prijestonici Srpske svjedoči i podatak da se ulaznice, kojih već danima nema na blagajni, preko interneta prodaju za 60 evra (redovna cijena sedam evra).

Izvjesno je da ima i onih koji će po svaku cijenu željeti da uživo vide svjetske vicešampione, koji na Evropskom prvenstvu od 5. do 20. septembra nišane istu metu - finale i direktan plasman na Olimpijske igre u Riju naredne godine.

“Apetiti su porasli posle Svjetskog prvenstva u Španiji, na kojem smo, ako izuzmemo neprikosnovene Amerikance, praktično postali prvaci. Kada ste drugi na svetu nemate potrebe da se krijete, već jasno da kažete koji su ciljevi. Finale je prvi i najveći, mislim da ga možemo ispuniti iako je grupa u Berlinu izuzetno jaka, daleko najjača na šampionatu. Nemamo razloga da se plašimo ukoliko budemo na našem nivou, a verujem da hoćemo”, rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Nacionalni tim Srbije putuje u Berlin 3. septembra, gdje će igrati redom protiv selekcija Španije, Njemačke, Islanda, Turske i Italije.

(VN, Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije