Košarka

Krka prva žrtva "Igosa"

Krka prva žrtva "Igosa"
Krka prva žrtva "Igosa"

Nakon tri vezana poraza, košarkaši Igokee stigli su do prvog slavlja. Aleksandrovčani su u 4. kolu ABA lige savladali Krku rezultatom 66:53 (18:13, 14:21, 19:7, 15:12) i zaustavili pobjednički pohod ekipe iz Novog Mesta.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi, da bi šampion BiH u trećoj četvrtini napravio ključnu prednost, koja mu je na kraju donijela trujumf. Džonatan Džons je predvodio Igokeu sa 19 poena, a dobru partiju pružili su još Duško Bunić sa 13 koševa i 14 skokova, te Branko Jorović sa 12 poena. U redovima slovenačkog tima istakli su se Malkom Rej Armsted sa 14 i Monro Kristofer Buker sa 12 poena.

Šef stručnog štaba Igokee Vladimir Jovanović zbog privatnih problema nije vodio ekipu protiv Krke, a umjesto njega na klupi je sjedio pomoćni trener Milutin Latinčić.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Naporno smo radili u prethodnom periodu, trenirali na pravi način, a taj rad se kad-tad isplati. Nama se isplatio večeras. Džons je preuzeo odgovornost kad je trebalo i zasluženo smo stigli do prve ovosezonske pobjede", istakao je Latinčić i dodao:

"U stalnim smo kontaktima s Vladom Jovanovićem. Čim bude mogao, doći će."

Plej Igokee Džonaton Džons bio je zadovoljan nakon susreta:

"Dobro smo se pripremali, igrali smo sporo u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo uspostavili kontrolu nad mečom. U trećoj četvrtini smo odigrali jaku odbranu i mislim da je taj period riješio meč. Bila je ovo teška utakmica, ali možemo da budemo u potpunosti zadovoljni pobjedom."

Strateg Krke Aleksandar Džikić imao je zamjerke na igru svog tima u drugom dijelu susreta.

"Nisam zadovoljan kako smo igrali u napadu u drugom poluvremenu. Nije sve zavisilo ni od Igokeine odbrane, jer smo mi promašili pet-šest zicera, što je uticalo na sam tok utakmice. Ubacili smo samo 19 poena u drugom dijelu meča. Armsted i Kastrati izašli su 'iz bolesti', tako da nisu mogli pružiti više. Ipak, poslije četiri kola, možemo da budemo zadovoljni sa tri pobjede i jednim porazom", naglasio je trener slovenačkog tima.

U narednom kolu Igokea gostuje kod Cedevite.

Rezultati 4. kola: Igokea - Krka 66:53, MZT Skoplje - Solnok 74:58. Danas su igrali: Olimpija - Partizan, Levski - Budućnost, Cedevita - Metalac, Crvena zvezda - Mega Vizura. Sutrase sastaju: Cibona - Zadar (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije