Košarka

Lebron Džejms ne zna koji broj da uzme

Lebron Džejms ne zna koji broj da uzme
Lebron Džejms ne zna koji broj da uzme

Jedan od najboljih košarkaša svijeta Lebron Džejms nosio je 7 godina dres Klivlend Kavalirsa sa brojem 23, prije nego što je 2010. odlučio da ode u Majami Hit i oformi "Big 3", zajedno sa Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom.

Veliki broj tih dresova sa 23 na leđima spaljivan je tih dana u Klivlendu i okolini. Međutim, kada je poslije četiri sezone na Floridi "King" odlučio da se vrati kući, sve mu je bilo oprošteno za tili čas. Sada Džejms ima dilemu - da li da opet obuče 23 ili da zadrži šesticu, broj koji je nosio igrajući za Majami Hit.

On je putem društvenih mreža postavio ovo pitanje, poslije čega mu je veći broj pratilaca ili fanova, svejedno, odgovorio - 23.

Međutim, Džejms i dalje nije siguran da li je to pravi broj za njega: "Kad vidite broj 23, pomislite na Majkla Džordana. Kad vidite da neko leti kroz vazduh, pomislite na Majkla Džordana. Kad vidite da neko ubacuje poene za pobjedu u posljednjoj sekundi, pomislite na Majkla Džordana. On je uradio mnogo toga i to ne smije da prođe neobilježeno jer samo pojavljivanje u Kući slavnih nije dovoljno."

Džejms je ovog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor sa Klivlendom u visini od 42,1 milion dolara. Taj novac će se na mnogo načina vratiti Klivlendu, a i sam Džejms će zaraditi daleko više. Naime, u šest od 11 sezona u NBA ligi Lebron je imao najviše prodatih dresova.

I, na kraju, dok ljude pita 6 ili 23, američka mreža ESPN navodi da je blizu da sve iznenadi i uzme 32. To je broj koji je nosio u prvoj godini u srednjoj školi jer je 23 bilo zauzeto.

Možda nije poznato koji će broj nositi King, ali su poznate cijene dresova, majica i trenerki sa njegovim inicijalima i brojem. U pretprodaji cijene se kreću od 69,99 do 300 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije