Košarka

Loše veče Dončića i poraz Dalasa od Oklohome

Loše veče Dončića i poraz Dalasa od Oklohome
Foto: Tanjug/AP | Loše veče Dončića i poraz Dalasa od Oklohome

Košarkaši Oklahome pobijedili su Dalas na domaćem terenu u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA.

Oklahoma je do trijumfa stigla rezultatom 117:95 uz odličnu utakmicu Šeja Gildžus-Aleksandera koji je bio blizu tripl-dabl učinka.

Kanađanin je meč završio sa 29 poena, devet asistencija i devet skokova, a odličnu podršku je imao od Četa Holmgrena koji je dodao 19 poena i Džejlena Vilijamsa sa 18 poena.

Nakon egala u prvoj četvrtini Oklahoma je odigrala odličnu drugu dionicu, a slično se ponovilo u drugom poluvremenu sa trećom i četvrtom četvrtinom. U posljednjem dijelu igre kada je Dalas pokušao da nadoknadi 10 poena zaostatka, rival mu to nije dozvolio, već je zadržao rivala na samo 16 poena za 12 minuta.

Luka Dončić je imao loše šutersko veče. Pogodio je šest od 19 šuteva iz igre, od čega samo jednu trojku iz osam pokušaja. Meč je završio sa 19 poena, devet asistencija i šest skokova. Kajri Irving je bio najefikasniji za Dalas sa 20 poena.

U drugoj utakmici odigranoj u noći između utorka i srijede, Boston je kao domaćin bio bolji od Klivlenda rezultatom 120:95, nakon čega ima prednost od 1:0 u polufinalu Istočne konferencije.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije