Košarka

Lovernj: Medalja i za Partizan

Lovernj: Medalja i za Partizan
Lovernj: Medalja i za Partizan

Košarkaš Francuske Žofre Lovernj posvetio je bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva porodici i "svojoj porodici u Partizanu".

Reprezentacija Francuske je u subotu naveče u Madridu pobijedila Litvaniju rezultatom 95:93 (22:19, 21:23, 21:29, 31:22) za prvu medalju na šampionatima svijeta. Francuzi su vodili tokom skoro cijelog susreta, koji je završen u penal završnici.

"Medalju posvećujem porodici i mojoj porodici u Partizanu. Još jednom hvala saigračima i treneru iz Partizana, kao i reprezentativcima. Uradili smo sjajan posao, nije bilo lako. U nedjelju navijam za Srbiju", rekao je Lovernj, bivši košarkaš Partizana.

Francuska je izgubila od Srbije u dramatičnom četvrfinalu, koji je odlučen u posljednjim sekundama, a dan kasnije se borila za medalju. Ponovo je bilo neizvjesno.

"Možda sam sad srećniji, jer smo završili pobjedom, ali za 10 godina ću možda reći da sam htio srebro. U ovom trenutku, bolje bronza, za 10 godina ne. Ali, medalja je medalja", rekao je Lovernj.

Francuz je u Partizan došao krajem 2012. i izborio poziv u nacionalni tim, sa kojim je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2013.

"Prije dolaska u Partizan nisam bio popularan u Francuskoj, niko me nije poznavao, nisam bio blizu reprezentacije. Poslije šest mjeseci sam pozvan u reprezentaciju, iako nisam mnogo igrao. Poslije još godinu dana sam se našao u prvom timu... ", rekao je Lovernj, a prenio Blic.

Nikola Batum je sa 27 poena predvodio Francusku, za koju je Boris Dijao postigao 15 poena, a Lovernj i Tomas Ertel po 13 poena. U Litvaniji je najefikasniji bio Jonas Valančijunas sa 25 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije