Košarka

Mahmutović tuži Nurkića

Mahmutović tuži Nurkića
Mahmutović tuži Nurkića

Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, najavio je da će predati tužbe protiv Jusufa Nurkića, košarkaša Denver Nagetsa, i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića, te Razije Mujanović, nekada jedne od najboljih svjetskih košarkašica.

Nedavno je Nurkić optužio KS BiH da netransparentno troši novac koji od USAID-a dobija za Ligu mladih. Nakon toga je reagovao USAID i istakao da je ponosan što pomaže sportsko i fer nadmetanje mladih u BiH. Prethodno Trnovčević je javno prozvao Mahmutovića da je prodao papire Emira Preldžića, nekada potencijalnog bh. reprezentativca koji danas igra za Tursku, za iznos od 300.000 eura. Mujanovićeva je isto tako za pojedine bh. medije rekla da joj je za poziciju u KS BiH traženo da plati 100.000 KM.

"Jednostavno ne postoji drugi način da dokažem svoju nevinost. Sud će utvrditi istinu i skinuti ljagu s mog imena. Odlučio sam se podići tužbe ne samo zbog sebe, nego i zbog građana ove zemlje, navijača... Želim da dokažem da su ove optužbe neistinite, jer se drugačije ne mogu braniti. Sve optužbe koje su u posljednjih nekoliko mjeseci iznesene na moj račun su obične laži i klevete", kaže Mahmutović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije