Košarka

Majami i Vašington poveli

Majami i Vašington poveli
Majami i Vašington poveli

U prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je savladao Šarlot sa 99:88 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Prvi duel četvrtfinalne serije između Majamija i Šarlota završen je očekivano. Predvođen Lebronom Džejmsom i Dvejnom Vejdom aktuelni prvak najjače košarkaške lige ostvario je 17. uzastopnu pobjedu nad Šarlotom i sačuvao tradiciju koja nagovještava lagan prolaz Majamija u polufinale. Sa 27 koševa i devet skokova Džejms je zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta, dok je Vejdov učinak na kraju iznosio 23 poena i pet asistencija.

Iznenađenje dana napravio je Vašington savladavši u Čikagu domaćina sa 102:93. Dva tima posljednji put igrala su u plej-ofu 2005. i tada je Vašington dobio seriju sa 4:2. Sličan epilog mogao bi se očekivati i ove sezone, pogotovo ako se ima u vidu da je Vašingtonu ovo treća pobjeda nad Čikagom u tekućem prvenstvu. Rezultati: Istočna konferencija: Majami - Šarlot 99:88  (1:0 u seriji), Čikago - Vašington 93:102 (0:1). Zapadna konferencija: San Antonio - Dalas 90:85 (1:0), Hjuston - Portland 120:122 produžetak (0:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije