Košarka

Marjanović: Partizan odmorniji, ali idemo na pobedu

Marjanović: Partizan odmorniji, ali idemo na pobedu
Marjanović: Partizan odmorniji, ali idemo na pobedu

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobjedu protiv Partizana, iako taj meč za crveno-bele nema takmičarski značaj

"Činjenica je da ovaj meč za nas nema takmičarski značaj, jer smo već obezbedili prvo mesto u ABA ligi pred plej-of, ali mi uvek idemo na pobedu, pa će tako biti i ovog puta. Potrudićemo se da pružimo maksimum u ovom trenutku i da budemo veoma borbeni", rekao je Marjanović za klupski sajt.

On je dodao da je Partizan imao mnogo više vremena za pripremu utakmice, jer je od poslednjeg duela u polufinalu Kupu Radivoja Koraća u Nišu Zvezda odigrala još dva meča.

"Bili smo pod mnogo većim opterećenjem tako da će oni biti odmorniji i sigurno će imati više svežine. U ovom meču Partizan je domaćin i imaće veliku podršku navijača. Očekuje nas jako težak meč.

Gorostasni centar istakao je da "večiti rival" ima odličan tim sa  vrhunskim igračima koje predvodi iskusni Saša Pavlović. Dovoljno je reći da je 10 godina proveo u NBA ligi i svima je jasno o kakvom se košarkašu radi. Tepić i Mačvan imaju reprezentativno iskustvo, kapiten Milosavljević je motor ekipe, a Milutinov izrasta u vrhunskog centra. Imaju i nekoliko mladih i veoma talentovanih igrača poput Marinkovića i Andrića koji se ozbiljno nameću u najjačoj konkurenciji. Evidentno je da igraju sve bolje kako sezona odmiče i svesni smo koliko je težak zadatak pred nama", kazao je Marjanović.

Trener Zvezde Dejan Radonjić neće moći da računa na Branka Lazica, koji je zbog povrede propustio meč protiv Reala u Madridu.

"Odsustvo Branka Lazića je veliki hendikep za nas, jer je svima dobro poznato o kakvom borcu se radi, pa ćemo zato svi morati da se dodatno potrudimo da nadoknadimo njegovo odsustvo", naglasio je Marjanović.

Utakmica 23. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije