Košarka

Milica Dabović u Banjaluci: Srce mi je veliko kao kuća (FOTO)

Milica Dabović u Banjaluci: Srce mi je veliko kao kuća (FOTO)
Milica Dabović u Banjaluci: Srce mi je veliko kao kuća (FOTO)

BANJALUKA - Želim da sva djeca koja dođu u moj kamp postanu prije svega vanserijski ljudi a tek onda košarkaši, poručila je proslavljena srpska košarkašica Milica Dabović u Banjaluci na druženju sa mladim košarkašima, navijačima i svim ljubiteljima igre pod obručevima.

Tara, od 4 do 22. avguta po prvi put ugostiće polaznike kampa koji organizuje poznata košarkašica koja je ove godine rekla zbogom reprezentaciji Srbije sa kojom je na Olimpijskim igrama osvojila bronzu a godinu dana ranije evropsko zlato.

"Srce mi je veliko kao kuća, sreću i ponos osjećam kad vidim koliko me ovdje vole. Ne znam zašto ali u Banjaluci se osjećam kao kod kuće", kaže sportistkinja koja je izazvala veliku pažnju kada je prije nekoliko dana u razgovoru za "Nezavisne" kazala da želi da karijeru završi u Banjaluci u dresu Mladog Krajišnika.

Namjeravala je da svoje posljednje klupske mečeve u karijeri odigra u Partizanu ali kaže te ekipe više nema. Od "malenih" je danas već dobila dres sa svojim imenom a obući će ga najverovatnije sljedeće godine.

"Biće zanimljivo, pokušaćemo da stvorimo pozitivnu atmosferu kakva je bila u reprezentaciji. Prije toga želim da se posvetim kampu", dodala je starija sestra takođe poznate srpske košarkašice Ane Dabović.

"Nikada ne odustaj, na koš si do snova" moto je kampa kojeg osniva Dabovićka a koji će zbog velikog interesovanja svoja vrata otvoriti i dječacima a ne samo djevojčicama. Prva smjena je od od 4. do 13, a druga od 13. do 22. avgusta.

"Ne namjeravam da pravim kampove na račun svog imena, da djecu neko drugi trenira. Apelujem roditeljima da razmisle kome šalju djecu.  Družićemo se 10 dana, živeću sa vama, disaću sa vama, ješću šta vi jedete i imaćemo isti cilj", kazala je Milica okupljenima u Dječijem pozorištu RS kojima je otkrila neke detalje svog košarkaškog puta koji je počeo dok je imala šest godina pa sve do danas.

Kazala je da je dugo igrala u tri broja većim patika, da je prve patike koje je željela kupila sa 16-17 godina i da nikada nije odustajala, ni kada su joj koljena bila krvava.

Poručila je da novac, slava i uspjeh nisu najvažnije svari u životu sportiste, ističući podršku porodice kao jednu od najbitnijih karika u karijeri.

Ne žali zbog odluke da se oprosti od reprezentacije Srbije jer kaže da je osjetila da više tu ne pripada, a osjetila je i da njeno tijelo nije više spremno za sve te napore. Kazala je da atmosfera u timu nije bila baš najbolja, da nije baš sve štimalo kako treba na pripremema u Zlatiboru ali da se ipak nije osjetilo na OI u Riju.

"Odlazim kao kapiten generacije koja je osvojila dvije velike medalje. Zamjeraju mi što govorim istinu ali ne želim da pričam drugačije i da kažem da je sve bilo savršeno a nije. Mnogo toga ću objasniti u knjizi koju pišem", kazala je Dabovićka.

Novu godinu će provesti sa momkom i kučićima jer joj je ta kućna atmosfera najviše nedostajala dok je igrala i putovala.

"Možda skoknemo i na more jer nam je oboma potreban odmor", kaže Milica i dodaje da je jedva čeka da obiđe Zimzograd:

"Uh, jedva čekam da obiđem sve, da vidim sve i da danas šetam cijeli dan".

Nedorasli rivali za EP

Košarkašice Srbije će na Ep 2017. u Češkoj nastupiti bez Milice a rivali u grupi (Francuska, Grčka i Slovenija) su smatra Milica, nedorasli evropskim šampionkama:

"Grupa nam je smešna. Devojke i bez mene moraju da idu po zlato i da opravdaju ugled".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije