Košarka

NBA: Užasna odbrana Hjustona, Golden Stejt zasluženo vodi

NBA: Užasna odbrana Hjustona, Golden Stejt zasluženo vodi
NBA: Užasna odbrana Hjustona, Golden Stejt zasluženo vodi

OKLAND - Golden Stejt zasluženo vodi 2:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto je Stefon Kari sa 33 poena opet izrešetao Hjuston - 99:98

Svaka čast Džejmsu Hardenu, ali mora da se zna ko je najkorisniji igrač NBA lige. Stefon Kari je to dokazao na praktičnom primjeru, maltene je sam vodio Golden Stejt do još jednog trijumfa nad Hjustonom i poslije uvodna dva meča finala Zapadne konferencije osigurao "ratnicima" opipljivih 2:0.

Kari je bio centralna figura meča u kome su se gosti iz Teksasa ponašali kao da ga nikad nisu gledali. Užasna odbrana i katastrofalne reakcije prilikom preuzimanja omogućile su beku domaćeg tima da ostaje sam van linije 7,24 i iz svih pozicija pogađa mrežicu, te je samo u prvoj četvrtini ubacio čak 15 od svoja 33 poena, šutirajući usput trojke četiri od šest.

Izvanrednog saradnika imao je u liku Endrjua Boguta, koji je utakmicu završio sa 14 poena i osam skokova, mada bi bili nepravedno kad bi navijači Goden Stejta isključivo na njihovu i adresu saigrača koji su u prvom poluvremenu zabilježili ukupno 21 asistenciju poslali zahvalnice za još jedan uspjeh. Zaslužio ih je i mrski im Harden, koji je igrao fantastičnu utakmicu, skoro 48 minuta nervirao publiku u Oklandu (pokrenuo seriju 23:6 za izjednačenje na kraju prvog poluvremena), ali se na kraju posvađao sam sa sobom.

Doslovce! Prvo je, što poenima, što asistencijama, za manje od minut spustio Hjuston sa 90:98 na 96:99, ali je odigrao užasni posljednji napad u kome je imao na raspolaganju osam sekundi, a nije uspio čak ni da šutne!

Zato je izliv bijesa po okončanju susreta u kome je propuštena šansa za brejk razumljiv, te će mu skoro perfektni učinak (38 poena, deset skokova, devet asistencija) služiti samo za poboljšanje statistike. Možda i dokaz da može protiv Golden Stejta, s tim što je sad u ušima košarkaša Hjuston pritisak ogroman kao pred lansiranje rakete, donosi mozzartsport.

Naredni meč na programu je u noći između subote i nedjelje u Hjustonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije