Košarka

Nikolić košarkašicama: Vi ste dragulj Vidovdana

Nikolić košarkašicama: Vi ste dragulj Vidovdana
Nikolić košarkašicama: Vi ste dragulj Vidovdana

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas evropske šampionke u košarci i poručio im da će njihov uspjeh vječito biti zabilježen u istoriji tog sporta i da su one dragulj Vidovdana.

"Ne znam da li je ijedan predsjednik prije mene imao priliku da dan za danom čestita sportistima. Vi ste bile pravi dragulj Vidovdana", poručio je Nikolić tokom susreta sa članovima ženske košarkaške reprezenzacije Srbije.

On je naglasio da očekuje da će košarkašice Srbije nastaviti da pobjeđuju i ubuduće, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

"To se očekivalo od vas još kad ste bile djevojčice i trebalo je samo da vas preuzme pravi selektor i da iz vas izljeti ono najljepše", rekao je Nikolić.

On je dodao da su upravo one najbolji mogući uzor mladim generacijama.

"Vi ste nešto najljepše što se dogodilo Srbiji", rekao je Nikolić.

On se "opravdao" što nije mogao da prisustvuje finalu Evropskog prvenstva u košarci u Budimpešti, rekavši da je tog dana otkrivao spomenik Gavrilu Principu u Beogradu, ali je poručio da će naredni put sigurno doći.

U ime košarkašica predsjedniku Srbije je zahvalila košarkašica Jelana Milovanović, koja mu je uručila dres sa brojem jedan i sa potpisima svih članica srpske reprezentacije.

Prijemu je prisustvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i potpredsjednik tog saveza Dejan Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije