Košarka

Nova briljantna partija Nikole Jokića

Nova briljantna partija Nikole Jokića
Nova briljantna partija Nikole Jokića

Nikola Jokić odigrao je novi maestralan meč, a Denver Nagetsi slavili su na gostovanju protiv Pejsersa u Indijani – 125:117.

Jokara je za 34 minuta na parketu zabilježio 30 poena (11/16 za dva, 1/2 za tri), 17 skokova, pet asistencija i ukradenu loptu.

Nagetsi su sjajno otvorili meč, već na poluvremenu imali su dvocifrenu prednost, da bi prije ulaska u posljednju dionicu vodili sa više od 20 poena razlike.

Međutim, malo je nedostajalo da domaćin, predvođen Polom Džordžom, uspije da napravi nevjerovatan preokret, ali da od toga ne bude ništa pobrinuo se upravo Somborac. 

Vezao je sedam poena – dva bacanja, trojku preko ruke i dvojku, što je bilo dovoljno da njegov tim obezbijedi novi važan trijumf u borbi za plej-of.

Ekipa iz Kolorada i dalje drži osmo mjesto Zapada sa 35 poeda i 37 poraza, odnosno ima dva slavlja više od Portland Trejlblejzersa, uz meč više. 

Nikola je već na poluvremenu imao 21 poen, devet skokova i četiri asistencije, pa je djelovalo da će upisati šesti tripl-dabl u najjačoj ligi svijeta, ali je prepustio raspoloženim saigračima kontrolu nad mečom. Ipak, kada je bilo najvažnije preuzeo je odgovornost i još jednom bio junak slavlja. 

Reprezentativca Srbije najbolje je pratio Vilson Čendler sa 24 poena i četiri skoka, Danilo Galinari zabeležio je dabl-dabl sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, dok su Geri Heris i Vili Barton dodali po 10 poena. 

Kod domaćina je najbolji bio spomenuti Džordž sa 27 poena, devet skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, Džef Tig postigao je 21, Majls Tarner 20, a Monta Elis 17 poena.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije