Košarka

Novi Mozzart dresovi za tri kluba iz Krajine

Novi Mozzart dresovi za tri kluba iz Krajine
Foto: Ustupljena fotografija | Novi Mozzart dresovi za tri kluba iz Krajine

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja da širi radost među sportskim kolektivima širom naše zemlje.

Kroz akciju "Novi dresovi za nove šampione" do sada su obradovali brojne klubove, a ovog puta oprema je stigla klubovima iz Kozarske Dubice, Prijedora i Gradiške.

U novim dresovima do novih pobjeda će košarkaši KK Una iz Kozarske Dubice.

"Kompanija Mozzart nam je ove sezone donirala dvije garniture dresova, što je od velikog značaja za naš klub, svaka pomoć nam je dobrodošla. Želim da se ispred kluba zahvalim kompaniji Mozzart koja nas podržava i ne samo nas, nego i druge sportske kolektive", poručuje Dragan Pekić, trener KK Una, Kozarska Dubica.

Klub sa Une prošle godine je proslavio pola vijeka postojanja. Trenutno imaju 80 članova u selekcijama seniori, kadeti, pioniri, mlađi pioniri i minibasket. Najveći uspjeh im je titula prvaka Druge lige 1997. i takmičenje u Prvoj Ligi Republike Srpske u sezoni 1997/98.

U dugoj tradiciji klub je iznjedrio broja poznata imena domaće i evropske košarke. U narednom periodu žele da stabilizuju klub, nastave rad sa omladinskim kategorijama, a već naredne sezone da napadnu sam vrh tabele u novim Mozzart dresovima.

Do novih uspjeha u novoj opremi će i fudbaleri FK Ljubija iz okoline Prijedora.

"Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na ovoj vrijednoj donaciji. Nadamo se da će nam novi dresovi donijeti nove pobjede u narednom period"; poručuje Goran Praštalo, predsjednik FK Ljubija, Prijedor.

Tradicija kluba datira od 1996. godine, a trenutno imaju 50 seniora i pionira. Takmiče se u Četvrtoj ligi Srpske, a najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2001/02 kroz razigravanje za ulazak u Drugu ligu. Iz ovog kluba potekli su igrači koji su potom zaigrali za FK Rudar, a u narednom periodu žele da i njihovi pioniri nastave uspješnu tradiciju kluba.

Novim pobjedama, uz podršku iz Mozzarta, nadaju se i u Omladinskom fudbalskom klubu Omladinac iz Brestovčine kod Gradiške.

"Donacija iz Mozzarta nam mnogo znači i pozitivno utiče na igrače i nas kao članove uprave. Hvala im na ovoj podršci", poručuje Ljubiša Malešević, predsjednik kluba.

Omladinac će iduće godine proslaviti 50. rođendan u novoj Mozzart opremi. Trenutno imaju 25 seniora koji se takmiče u Područnoj ligi Gradiška- Laktaši- Srbac-Prnjavor. Poznati su i po tome što su do sada iznjedrili brojna poznata imena koja su fudbalske karijere nastavila u Kozari iz Gradiške i klubovima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije