Košarka

Novi poraz Klipersa, pobjeda Orlanda nakon produžetaka

Novi poraz Klipersa, pobjeda Orlanda nakon produžetaka
Foto: Tanjug | Novi poraz Klipersa, pobjeda Orlanda nakon produžetaka

U posljednjem NBA duelu u noći između srede i četvrtka Minesota je u Los Anđelesu bila bolja od Klipersa.

Minesota je slavila na gostovanju LA Klipersima 113:107 i stigla do 15. pobjede u sezoni. Klipersima je ovo bio 15. poraz, a četvrti u nizu.

Gosti su vodili od prvog do posljednjeg minuta, a najveću prednost imali su sredinom treće četvrtine kada su bili na +19.

Čak šestorica igrača Minesote imali su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Karl - Entoni Tauns sa 21 poenom i 12 skokova za dabl - dabl. Po 19 poena dodali su Džimi Batler i Džef Tig, a do dabl - dabl učinka je stigao i Taj Gibson koji je postigao 16 poena uz 14 skokova. Isti broj poena imao je i Endrju Vigins, a 11 je dodao Džamal Kraford.

Ostin Rivers i Lu Vilijams postigli su po 23 poena, a Deandre Džordan je zabilježio dabl - dabl sa 18 poena i 21 skokom.

Nemanja Bjelica za Minesotu i Miloš Teodosić za Kliperse nisu igrali jer se još uvijek oporavljajuju od povreda.

Orlando je slavio nakon produžetka, a pobjede su zabilježili i Boston i Njujork Niksi.

Orlando Medžik je nakon produžetka bio bolji od Atlanta Houksa i na svom parketu slavio 110:106. Avgustin je na asistenciju Vučevića trojkom izborio Orlandu produžetak na šest sekundi do kraja meča, a isti dvojac je bio siguran i u finišu produžetka za pobjedu Orlanda.

Evan Furnie je bio najefikasniji u Orlandu sa 27 poena, Aron Gordon je pratio sa 24 i 15 skokova, a dabl - dabl je zabilježio i Nikola Vučević koji je meč završio sa 22 poena i 16 skokova.

U Atlanti je najefikasniji bio Denis Šruder sa 26 poena.

Boston je bio bolji od Dalasa 97:90 u duelu u kome smo pratili izjednačeno prvo poluvrijeme i drugo u kome je dominantniji u svom segmentima bio Boston koji je na kraju zasluženo i slavio.

Kajri Irving je brojao do 23, sa 17 poena i 10 asistencija ga je pratio Džejson Tatum, a isti broj poena postigao je i Al Horford.

U Dalasu je sa 19 poena najbolji bio Harison Barns, a Dirk Novicki je dodao 16 uz šest skokova.

Njujork Niksi su slavili 99:88 protiv Memfis Grizlisa.

Memfis je bio bolji tim od sredine prve do početka treće četvrtine, ali kada su prešli u vođstvo Niksi ga nisu ispuštali.

Kortni Li je predvodio svoj tim do pobjede sa 24 poena, a Kristaps Porzingis je dodao 18.

Sa druge strane je najefikasniji bio Mark Gasol sa 17 poena i osam skokova.

Noć između srijede i četvrtka bila je uspješna za košarkaše Golden Stejta, Milvokija, Nju Orleansa i San Antonija.

Golden Stejt Voriorsi su kao gosti sa 101:87 savladali Šarlot Hornetse u duelu u kome su vodili od prvog minuta pa do konačne pobjede.

Kevin Durent je odigrao fenomenalnu partiju koju je završio uz tripl - dabl sa 35 poena, 11 skokova i deset asistencija a dodao je i dvije blokade. Klej Tomson ga je pratio sa 22 poena, a dvocifren učinak imao je još i Nik Jang koji je postigao dest poena.

U ekipi Šarlota najefikasniji je bio Kemba Voker sa 24 poena, Nikolas Batum je dodao 15, a jedan manje Dvajt Hauard.

Milvoki je nadigrao Detroit i slavio sa 104:100.

Janis Adetokumbo je još jednom bio najbolji pojedinac u Milvokiju i duel je završio sa 25 poena. Jedan skok mu je falio za dabl - dabl učinak. Erik Bledso je postigao 22 poena, a jedan manje Kris Midlton.

Andre Dramond je zabilježio dabl - dabl sa 27 poena i 20 skokova. Tobajas Haris je dodao 21 poen za Detroit, a Ejveri Bredli postigao je 20. Boban Marjanović nije igrao.

Denver je doživio još jedan poraz bez Nikole Jokića u timu. Od Nagetsa su bolji bili Nju Orleans Pelikansi koji su slavili 123:114 na svom parketu.

Denver je bio bolji u prvom poluvremenu, ali je drugo pripallo domaćinu koji je na kraju stigao i do pobjede.

Parketom je apsolutno dominirao Demarkus Kazins koji je postigao 40 poena i uz 22 skoka zabilježio dabl - dabl, a sa druge strane je najubjedljiviji bio Geri Haris sa 24 poena.

Slavili su i San Antonio Sparsi koji su sa 117:105 savladali Majami Hit.

Majami je bolje otvorio meč, ali su Sparsi prešli u vođstvo sredinom druge četvrtine nakon čega je Hit još samo jednom vodio - početkom treće dionice, ali sa samo nekoliko poena. O tog dijela meča pa do kraja dominirali su domaći igrači.

Lamarkus Oldridž je postigao 18 poena, dva manje zabilježio je Rudi Gej, a po 12 su dodali Pau Gasil i Deni Grin.

U ekipi Majamija, Dion Veiters je postigao 22 poena, a Džoš Ričardson je dodao 19.

Prva dva NBA meča odigrana u noći između srijede i četvrtka imala su zanimljive završnice, a do pobjeda su došli Klivlend i Indijana.

Klivlend Kavalirsi su bili domaćini Sakramento Kingsima i do trijumfa došli u zanimljivom finišu meča, na kraju je bilo 101:95. Klivlendu je ovo 13. vezana pobjeda čime su izjednačili rekord franšize.

Kingsi su vodili tokom većeg dijela meča, stizali i na +14, ali je sam finiš pripao domaćinu. Na oko dva minuta do kraja rezultat je bio izjednačen, ali je Lebron Džejms bio najbolji kada je trebalo i prvo pogotkom za dva, a zatim i za tri poena preokrenuo stvari u korist Klivlenda.

Lebron Džejms je zabilježio dabl - dabl sa 32 poena i 11 skokova, a jedna asistencija mu je falila za tripl - dabl. Odličan je bio i Kevin Lav sa 18 poena i 13 skokova.

U ekipi Sakramenta prednjačio je Zak Rendolf sa 18 poena i 10 skokova, a Bogdan Bogdanović je za 17 minuta postigao pet poena, dva skoka, pet asistencija i uz to imao dvije ukradene lopte.

Indijana Pejsersi su u duelu sa Čikago Bulsima došli do pobjede na manje od minut do kraja meča i slavili 98:96.

Do kraja meča je ostala 31 sekunda, Bulsi su vodili sa dva poena kada je Viktor Oladipo pogodio trojku i donio Indijani vođstvo od 97:96. Do kraja je Oladipo pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a Markanen je sa druge strane uz zvuk sirene promašio trojku za tek četvrtu pobjedu Bulsa u sezoni.

Bulsi će u ovom duelu imati za čime da žele jer su bolje otvorili meč i na poluvremenu čak imali prednost od 16 poena, a pred posljednju četvrtinu su vodili sa 14. Katastrofalna posljednja četvrtina koštala ih je još jednog poraza, 20. u sezoni a desetog u nizu.

Viktor Oladipo je za ovu pobjedu postigao 27 poena uz osam skokova, dvije asistencije i tri ukradene lopte od čega je jedna bila za odlučujuću trojku i pobjedu. Bojan Bogdanović je duel završio sa 17 poena, dva skoka, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

U Bulsima je najefikasniji bio Kris Dan sa 18 poena.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije