Košarka

Odbranom do pobjede

Odbranom do pobjede
Odbranom do pobjede

Košarkaši Igokee upisali su četvrti trijumf u ABA ligi pošto su u Laktašima savladali Mega Leks sa 70:63.

Čak četiri igrača Igokee su meč završila sa dvocifrenim učinkom, ali domaći mogu posebno da se pohvale dobrom igrom u odbrani pošto su uvijek raspoloženu ekipu iz Srbije sveli na samo 63 poena za 40 minuta.

"Ekipu koja postiže 85-90 poena po utakmici mi smo sveli na šezdesetak, što pokazuje da smo igrali kvalitetnu odbranu. Uspeli smo da ih dovedemo u situaciju da igraju organizovane napade, da ne trče i prvi naš zadatak, da zaustavimo igru 'pik en rola' Nenada Miljenovića i Nikole Jokića, ispunili smo i sa tim završili veliki deo posla", rekao je Željko Lukajić, trener Igokee, koji je ipak naglasio i nekoliko nedostataka u igri:

"Imamo problema u napadu, gde ne završavamo neke situacije kako treba. Ova pobeda je izuzetno važna kako bi nam vratila samopouzdanje i došla je kao nagrada za dobru energiju koju pokazujemo u poslednje tri utakmice."

Možda i najvažnija stavka u porazu od Igokee je bila i loša partija košarkaša gostiju Nenada Miljenovića, koji je meč završio sa samo četiri poena, iako je do ovog meča imao prosjek veći od 14 poena po sustretu. Dejan Milojević, trener Mega Leksa, ovakvo je izdanje svog igrača pravdao gripom.

"Zaslužena pobeda Igokee koja je uspela da utakmicu svede na mali broj poena, što nama nije odgovaralo. Imali smo dosta realnih problema, Miljenović je imao grip, nije trenirao sedam dana, što se osetilo na njegovoj igri. Imali smo problema sa skokom u napadu, zbog čega nismo iskoristili neke prilike u prvom poluvremenu da se odlepimo. Kontrola skoka je bitna stvar, a mi je nismo imali u ovoj utakmici", kazao je trener ekipe iz Srbije.

Najefikasniji košarkaš meča bio je Rade Zagorac s 19 poena, dok su se kod domaćina istakli Branko Jorović s 18 te trio sa 10 poena Duško Bunić, Dušan Katnić i Džonatan Džons. Igokea u narednom 14. kolu, koje se igra sutra, dočekuje Zadar, dok će Mega Leks istog dana biti gost MZT-u.

Rezultati 13. kola: Igokea - Mega Leks 70:63, Levski - Cibona    64:74, Krka - Olimpija 71:54, Metalac - Zadar 87:93. Juče: Cedevita - Solnoki, Partizan - Budućnost. Danas: MZT - Crvena zvezda Telekom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije