Košarka

"Orlovi" plaču za Sarićem

"Orlovi" plaču za Sarićem
"Orlovi" plaču za Sarićem

Svijet sporta danas je dočekala tužna vijest - u Beogradu je, poslije kratke i teške bolesti, preminuo Srđan Sarić, kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije.

Sarađivao je sa brojnim poznatim sportistima, a košarkaše Srbije nedavno je spremao za Svjetsko prvenstvo, na kojem su "orlovi" osvojili srebrnu medalju. Zbog bolesti nije mogao da putuje u Španiju s timom, ali reprezentativci su stalno bili u mislima s njim, često su ga spominjali tokom šampionata, igrali su za njega i posvetili su mu medalju koja sija zlatnim sjajem. Sarić je, iako teško bolestan, smogao snage da dođe na doček koji su navijači predili košarkašima 15. septembra. Tada su ga pozdravile hiljade navijača ispred Skupštine grada Beograda, kao i košarkaši koji su imali veoma emotivan susret sa trenerom i prijateljem. Bilo je to Sarićevo posljednje pojavljivanje u javnosti, a njegovo ime će se uvijek izgovarati s poštovanjem.

Igrači su imali samo riječi hvale za Sarića, i kao stručnjaka i kao čovjeka, a jedan od onih koji ga je spominjao tokom šampionata u Španiji bio je košarkaš Miroslav Raduljica.

"Cela ekipa pozdravlja Srđana Sarića, našeg kondicionog trenera. Igramo za njega i ovim putem mu poručujemo da se ne da. Ovo je i njegov uspeh, iako nije mogao da bude sa nama. Inače, treniram s njim tokom leta, imamo sjajan odnos. Divan je momak i odličan trener. Ali, eto, kako život nekada ume da bude ku.... Od nas ima veliku podršku kao i do sada. On je veliki borac, šaljemo mu svu pozitivnu energiju i sve pobede su za njega", poručio je tada Raduljica.

Sarić je radio sa košarkašicama ruskog Spartaka, koje su osvojile tri evropske krune, bio je kondicioni trener muške reprezentacije Slovenije, selekcije Srbije do 19 godina, a individualno je spremao Nenada Krstića, Vladimira Micova, Raduljicu, Duška Savanovića, Ratka Vardu i druge domaće, ali i strane košarkaše, poput Matjaža Smodiša i Alesandra Đentilea. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije