Košarka

"Orlovi" vratili osmijehe

"Orlovi" vratili osmijehe
"Orlovi" vratili osmijehe

Širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore navijači košarkaške reprezentacije Srbije proslavili su osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

"Orlovi" su ubjedljivo poraženi u finalu od selekcije Sjedinjenih Država, ali to nije umanjilo radost brojnih Banjalučana, koji su odmah nakon završetka bitke za zlato izašli na ulice kako bi proslavili uspjeh Aleksandra Đorđevića i njegovih košarkaša na planetarnoj smotri. Slavilo se na Trgu Krajine, po kafićima, parkovima... Kolone automobila sa srpskim trobojkama kružile su gradskim ulicama, slično kao i prije 12 godina kada je reprezentacija tadašnje SR Jugoslavije u Indijanapolisu osvojila titulu šampiona svijeta. Slavilo se, naravno, i u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, ali i u Podgorici, Baru, Budvi...

Košarkašima Srbije večeras je priređen doček u Beogradu, kojem su prisustvovali i brojni navijači iz Republike Srpske. Doček je upriličen i za žensku reprezentaciju Srbije u streljaštvu, u sastavu Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović, koje su se okitile ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi, kao i za rvača Davora Štefaneka, novog svjetskog šampiona u kategoriji do 66 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije