Košarka

Partizan na Zvezdu u plej-ofu

Partizan na Zvezdu u plej-ofu
Partizan na Zvezdu u plej-ofu

Košarkaši Budućnosti savladali su Partizan u Podgorici sa 85:79 u posljednjem susretu 26. kola ABA lige i tako zauzeli drugo mjesto na kraju regularnog dijela sezone.

"Đetići" će u polufinalu plej-ofa, koji počinje 14. aprila, snage odmjeriti sa Cedevitom, dok će Partizan put do Evrolige pokušati da pronađe preko najtežeg mogućeg protivnika, Crvene zvezde. U finale plej-ofa plasiraće se ekipa koja ostvari tri pobjede.

Partizan je u prepunoj "Morači" ispustio pobjedu, jer je na nešto više od tri minuta do kraja imao sedam poena prednosti (79:72). Ipak, Budućnost je odlično odigrala završnicu susreta i serijom 13:0 stigla do velikog trijumfa. Domaćina je predvodio Džej Rejnolds sa 24 poena, dok su na drugoj strani Aleksandar Pavlović i Edo Murić postigli po 16 poena.

"Budućnost je odlično organizovan klub, koji je ove sezone napravio korak više. Čestitam mlađem kolegi na odličnom rezultatu. Mi smo dali maksimum što se tiče borbenosti, a sigurno da je neuigranost tima koja proizlazi iz skorog dolaska plejmejkera izazvala oscilacije. Dopustili smo protivničkoj ekipi dva puta serije, 8:0 i 13:0", rekao je Duško Vujošević, trener Partizana, i požalio se na dijeljenje pravde:

"Sudija apsolutno nije imao iste kriterijume u završnici. Bez obzira na to, želim Budućnosti da se plasira u finale plej-ofa i voleo bih da se tu ponovo nađemo. Želim im uspešan nastavak takmičenja."

Igor Jovović, strateg Budućnosti, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je u Podgorici napravljen pravi košarkaški ambijent.

"Zbog toga nam je puno srce. Meč je sam po sebi bio veoma zahtjevan, fizički jako iscrpljujući za oba tima. Partizan je u velikom dijelu meča imao dosta raspoložene individualce koji su ubacivali teške šuteve, što su oni i kadri da ubace, dok nas većim dijelom susreta nije služio šut", kazao je Jovović, dodajući da je pozitivno što su Podgoričani izuzetno agresivnu ekipu na ofanzivnom skoku uspjeli da nadmaše sa više skokova:

"Imali smo dosta promašenih slobodnih bacanja, i na kraju, ključni momenat kada se nismo predali na minus sedam, tri minuta prije kraja. Zadržali smo tada mirnoću, pa nas je i sreća pogledala sa šutem Rejnoldsa. Ta trojka je prelomila meč. Čestitam igračima na drugom mjestu i rezultatu koji je naš najbolji u ABA ligi do sada."

Cedevita je na gostovanju u Mađarskoj savladala Solnok sa 74:67 i prvi dio sezone završila na trećem mjestu. Zagrepčane su do 18. pobjede predvodili Miro Bilan sa 17 koševa i sedam skokova, te Fran Pilepić sa 11 koševa. Kod Solnoka, najefikasniji je bio Lazerik Džons sa 13 koševa.

Jokić MVP

Najkorisniji igrač sezone regionalnog dijela sezone u ABA ligi je Nikola Jokić. Mladi centar Mega Leksa je imao prosječan učinak od 21,96 indeks poena, a iza Jokića na listi su njegovi saigrači Nenad Miljenović i Dejan Musli sa prosjekom od 21,71, odnosno 20,20 indeks poena po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije