Košarka

Partizan ''stotkom'' počastio Zadar

Partizan ''stotkom'' počastio Zadar
Foto: X/KK Partizan | Partizan ''stotkom'' počastio Zadar

Košarkaši Partizana ubjedljivim trijumfom završili su ligaški deo ABA lige, pošto su posljednjem 26. kolu pobijedili Zadar 113:74 u Beogradskoj areni.

Meč nije imao rezultatski značaj niti za jedan tim, ali je ekipa Željka Obradović poslije sporog starta rutinski odigrala ovaj duel i upisala ubjedljivu pobjedu, 20. u ligaškom dijelu sezone.

''Crno-bijeli'' sa drugog mjesta dočekuju plej-of i rival će im u četvrtfinalu biti Mega, dok je Zadranima protivnik podgorička Budućnosti.

Partizan je na ovom meču imao apsolutnu kontrolu vodio je se najvećih 36 poena prednosti, da bi na kraju gostima iz Zadra spakovao preko 110 poena i tako se zagrijao za posljednji meč ligaškog dijela Evrolige, koji ga čeka u petak protiv Valensije na istom mjestu.

''Crno-bijele'' do trijuma je vodio Aleksa Avramović sa 18 poen i osam asistencija, Džejms Naneli pomogao je sa 14 koševa, a Kevin Panter dodao je 13.

Dvocifreni su još bili Zek Ledej i Balša Koprivica sa po 12 poena, a Danilo Anđušić stao je na devet.

U ekipi Zadra Karlo Žganec i Dario Drežnjak bili su najbolji sa po 15 poena, Mazalin je dodao 14, a Luka Božić 10, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije