Košarka

Partizanova trojka budućnost košarke

Partizanova trojka  budućnost košarke
Partizanova trojka budućnost košarke

Košarkaški klub Partizan već godinama odlično radi sa mladim igračima, a kao potvrda toga stigla je i nominacija trojice košarkaša "crno-bijelih" za nagradu "Zvijezda u usponu".

U konkurenciji za najtalentovanijeg mladog igrača Evrolige su Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov i Žofri Lovernj.

Bogdanović je ove sezone na 23 utakmice u Evroligi u prosjeku bilježio 14,8 poena uz po 3,7 skokova i asistencija. Do posljednja dva kola top 16 faze bio je prvi strijelac takmičenja.

Lovernj je odigrao sve 24 utakmice za "crno-bijele" i u prosjeku postizao 11,1 poena uz 8,6 skokova, dok je Milutinov na 21 utakmici ostvario prosjek od 4,7 poena i 3,3 skokova po meču.

Ove sezone nagradu "Zvijezda u usponu" Evroliga dodjeljuje igračima rođenim poslije 1. jula 1991. koji su najviše napredovali u tekućoj sezoni. Nagrada je ustanovljena u takmičarskoj 2004/2005, a odluku o novoj mladoj zvijezdi donose svi evroligaški treneri.

Partizan je već imao evroligašku "Zvijezdu u usponu" i to u sezoni 2008/2009. kada je tu nagradu dobio Novica Veličković.

Pored ovog priznanja, treneri će glasati i za najboljeg odbrambenog igrača, a u trci za tu nagradu nalazi se Žofri Lovernj, najbolji skakač Evrolige.

Glasove trenera svih ekipa Evroliga će saopštiti po završetku top 8 faze, a najboljim pojedincima nagrade će biti uručene na fajnal foru u Milanu.

Večeras je drugo veče prvog kola plej-ofa Evrolig,e a od 18 časova sastaju se  CSKA - Panatinaikos, dok u 20.45 igraju Armani - Makabi. Sinoć su igrali Barselona - Galatasaraj i Real Madrid - Olimpijakos. Drugi mečevi su na programu 17. i 18. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije