Košarka

Pavićević: Nadamo se da Igokea neće imati šutersko veče

Pavićević: Nadamo se da Igokea neće imati šutersko veče
Pavićević: Nadamo se da Igokea neće imati šutersko veče

PODGORICA - Budućnost Voli želi protiv Igokee da odigra dobar meč i nastavi seriju pobjeda u ABA ligi, kazao je trener podgoričkih košarkaša Luka Pavićević.

Budućnost Voli i Igokea odigraće sutra u Podgorici utakmicu 24. kola ABA lige.

Pavićević je kazao da je zbog povreda igrača imao problema da pripremi meč.

"Suočavamo se sa povredama, imamo izvrtanje zgloba Suada Šehovića i još jače iščašenje zgloba Aleksa Marića. Odsutan je zbog problema sa koljenom i Džulijus Dženkins. Bez obzira na sve, napadamo na najjači mogući način u želji da zadržimo nivo igre i intenziteta i želje za pobjedom", kazao je Pavićević.

On je naglasio da bi smatrao da je Igokea nezgodna ekipa i da je njegov tim kompletan i da nije obezbijedio prvo mjesto.

"Igokea je nezgodan protivnik, igra odbranu skupljanjem i puštanjem protivnika da se oslanja samo na šut. Teško je naći ritam protiv takvog tima, jer se izbjegava protok igre, dubina napada i promjena strani napadu. Protivnička ekipa tada mora biti disciplinovana i šutirati samo iz izgrađenih pozicija. Ekipa koja upadne u zamku dolazi u ozbiljan problem", rekao je Pavićević.

On je naglasio da Igokea nije konstantna u šutu, ali da kada ima šutersko veče je opasna.

"Poznato je da su pobijedili Crvenu zvezdu i Partizan. Želio sam da protiv njih budemo kompletni, da odigramo dobru utakmicu i pobjedom popravimo koeficijent crnogorskim timovima", kazao je Pavićević.

Budućnost Voli je prvi međusobni duel u Laktašima dobila 86:76.

Nalazi se u seriji od 14 uzastopnih pobjeda, a uoči tri posljednja kola obezbijedila je prvo mjesto uoči finalnog turnira.

U dosadašjem dijelu regionalnog šampionata ostvarila je 21 pobjedu i ima 12 više od predstavnika Bosne i Hercegovine. Prošle sezone crnogorski prvak dobio je oba međusobna duela - u Laktašima 70:62, a pred svojim navijačima 87:72.

Duel u dvorani Morača počeće u 21 sat.

Rukovodstvo kluba najavilo je da će sav prihod od prodatih ulaznica biti doniran udruženju roditelja djece oboljele od kancera.

(NN/vijesti.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije