Košarka

Pešić: Zakazali u odbrani

Pešić: Zakazali u odbrani
Pešić: Zakazali u odbrani

Košarkaši Partizana poveli su sa 2:1 u finalnoj seriji Superlige Srbije protiv Crvene zvezde pošto su utorak naveče pobijedili sa 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24).

Najefikasniji kod "crno-bijelih" bio je Vladimir Lučić sa 19 poena, a u Zvezdi Bojan Popović sa 14 poena. Zvezda nije nijednom vodila, u dva navrata je uspjela da izjednači, ali je u finišu mogla da preokrene pošto je na dva minuta prije kraja meča prišla na tri poena zaostatka.

"Moram da pohvalim igrače koji su igrali požrtvovano i koncentrisano. Čestitam im na dobroj energiji, jer je u njoj ključ pobede. Pred kraj smo imali veliki pad pri velikoj razlici, međutim, igramo bez prvog centra Raška Katića", rekao je Vladimir Jovanović, tremer Partizana.

Košarkaš Zvezde Vuk Radivojević rekao je da njegov tim mora da igra onako kako je igrao u posljednjoj četvrtini, dok je Petar Božić iz Partizana dodao:

"Drugi meč je bio primer kako ne treba da igramo, to smo ispravili, ali smo opet imali prazne minute. Ipak, u odlučujućim minutima bili smo sigurni i zasluženo smo pobedili."

Trener Zvezde Svetislav Pešić ocijenio je da je njegova ekipa zakazala u odbrani.

"Totalno smo zakazali u odbrani, a ona daje sigurnost igračima da donose dobre odluke u napadu. Primili smo 29 poena u drugoj četvrtini, a za poslednje dve ukupno toliko. Ipak, bili smo blizu da preokrenemo rezultat, ali je Partizan zasluženo pobedio. Nismo izdržali pritisak i previše smo gledali posle kraja napada u pravcu sudija i bez razloga tražili nekakvu pomoć. Ostaje nam da se pripremimo i dobijemo sledeću utakmicu", rekao je Pešić.

On je kazao da je suđenje bilo mnogo bolje nego na prethodnim derbijima i dodao:

"Sudije su dosta dobro kontrolisale sebe i utakmicu i zaslužio sam tehničku grešku koju sam dobio", kazao je Pešić.

U duelu vječitih nisu izostale ni tenzije. Često su u teren ubacivani razni predmeti i petarde, a obje "klupe" su često bučno reagovale na odluke sudija. U jednom trenutku došlo je do verbalnog obračuna uz aut liniju trenera Partizana Vladimira Jovanovića i tim-menadžera Crvene zvezde Nebojše Ilića, ali su sudije smirile situaciju bez tehničkih greški.

Naredni duel "vječitih" rivala igraće se u petak u 20 časova u Železniku, pošto je hala "Pionir" zauzeta za utakmicu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije u gran priju protiv Argentine. Titulu će osvojiti ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije