Košarka

Pešić o igranju Jokića na OI: Ako Denver ode u finale...

Pešić o igranju Jokića na OI: Ako Denver ode u finale...
Foto: N.N. | Pešić o igranju Jokića na OI: Ako Denver ode u finale...

Sve smo bliže najvećem sportskom događaju – Olimpijskim igrama u Parizu.

Košarkaški turnir jedan je od najatraktivnijih na OI, a na njemu će učestovati Srbija, kao i možda nikad moćniji američki Drim tim. 

U Srbiji se s nestrpljenjem očekuje spisak Svetislava Pešića, a posebno hoće li na njemu biti najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić. Selektor Srbije još uvijek ne zna hoće li moći računati na centra Denvera. 

„Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno, važno je ko će da igra. Možeš da praviš planove, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu. I moraju da budu zdravi. Većina liga završava se u trećoj nedelji juna, ako Denver ode u finale igraće negde do 20. juna, a mi pripreme počinjemo 17. juna. Traže se rezultati, ali ne postoji automatizam. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja. Moraš da se pripremiš“, rekao je Pešić za „Novosti“ i dodao:

„Sa Jokićem je drugačiji plan, i napada i odbrane. Međutim, treneri su spremni na sve, ništa ih ne sme iznenaditi“. Srbija će u Parizu igrati u grupi sa Amerikancima, Južnim Sudanom i pobjednikom turnira u Portoriku. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije