Košarka

Rendlu pukla potkoljenica

Rendlu pukla potkoljenica
Rendlu pukla potkoljenica

Nova, 69. sezona najjače košarkaške lige svijeta NBA počela je stravičnim lomom potkoljenice Džulijusa Rendla (19), u kojeg su Los Anđeles Lejkersi polagali velike nade.

Jedna od najgorih stvari koja se može desiti igraču u njegovoj prvoj sezoni je da doživi tešku povredu, a taj peh u svojoj prvoj NBA utakmici u karijeri desio se upravo Rendlu. Sedam minuta do kraja utakmice Lejkersa i Hjuston Roketsa Rendl je krenuo u prodor i u vazduhu se sudario sa Tarikom Blekom i još jednim igračem Roketsa i uz bolni krik pao na parket. Prvi mu je u pomoć priskočio saigrač Kobi Brajant i odmah je bilo jasno da je povreda teže prirode. Igrači obje ekipe okupili su se oko njega, a sedmi pik sa drafta je na nosilima iznesen sa parketa.

"Ništa nije rekao, samo je malo plakao. Rekao sam mu da će sve biti u redu, da ostane jak. On će biti sjajan igrač u ovoj ligi, ovo će ga samo natjerati da još jače radi, a on ima to u sebi. Čekaćemo ga da se vrati", rekao je trener Lejkersa Bajron Skot.

Rendl je dao dva poena za 13 minuta na terenu, a zasad je pitanje koliko će odsustvovati sa terena - sigurno je jedino da ga čeka višemjesečna pauza.

"Džulijus sada nema izbora - mi mu nećemo dozvoliti da ga ovo obori", kazao je Brajant.

Lejkersi su ovaj meč izgubili sa 90:108, pa je 19.000 ljudi nezadovoljno otišlo iz "Stejpls centra".

Prva noć NBA košarke u sezoni 2014/2015 donijela je teksaški derbi, gdje su aktuelni šampioni San Antonio Sparsi u uzbudljivoj završnici savladali Dalas Maverikse sa 101:100. Sparsi za pobjedu mogu da zahvale ponajviše Toniju Parkeru, koji je bio prvi strijelac ekipe sa 23 poena, dok je Emanuel Đinobili dodao 20 poena. Tim Dankan bio je na svom uobičajenom nivou iz prethodnih sezona: 14 poena i 13 skokova. Na drugoj strani istakao se Monta Elis sa 26 poena, Dirk Novicki je dodao 18, a Devin Haris 17 poena. U trećem meču večeri Nju Orleans je porazio Orlando 101:84. Kod Pelikansa Entoni Dejvis je zabilježio 26 poena, 17 skokova i podijelio devet blokada, za rekord karijere. Medžiku je Tobajsa Haris postigao 25 poena, ali sjajan je bio i crnogorski centar Nikola Vučević, sa 15 poena, 23 skoka i četiri blokade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije