Košarka

San Antonio ipak bolji od Dalasa

San Antonio ipak bolji od Dalasa
San Antonio ipak bolji od Dalasa

Na otvaranju nove NBA sezone, košarkaši San Antonio, u dramatičnoj završnici savladali su Dalas rezultatom 101:100.

Lejkersi su na startu izgubili od Hjustona sa 108:90, dok je Orlando poražen od Nju Orleansa 101:84, javlja Sportal.rs.

Toni Parker, Manu Đinobili i Tim Dankan vodili su Sparse do minimalnog trijumfa u teksaškom derbiju.

Inače, ovo je šampionu peta pobjeda od dodjele prstena. Imali su Sparsi dva minuta prije kraja prednost od 98:96, a onda je uslijedio dramatičan finiš. Dalas je izjednačio na 98:98, potom poenima Dirka Novickog poveo 100:98, a onda je na scenu stupio sjajni Toni Parker koji trojkom 1:07 prije kraja donosi minimalnu pobjedu svom timu, pošto se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao, prenosi Sportal.

Francuski košarkaš postigao je 23 poena, uz po tri skoka i asistencije, trojke je šutirao 4/4. Manu Đinobili je sa klupe dodao 20 poena, uz šest asistencija i četiri skoka, a Tim Dankan je sezonu otvorio sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Boris Diao je meč je završio sa pet poena, devet skokova i šest asistencija.

U poraženom timu, Monta Elis je upisao 26 koševa, uz šest asistencija i četiri uhvaćene lopte. Dirk Novicki je imao 18 poena i šest skokova, a Heris 17 poena, uz pet asistencija.

Mladi košarkaš Čendler Parsons, koji je četiri sekunde prije kraja promašio trojku, na debiju za novi klub ubacio je pet poena i imao četiri skoka. Sjajni Nikola Vučević nije mogao da spriječi poraz Orlanda od Nju Orleansa sa 101:84. Vučević je ubacio 15 poena i imao 23 skoka i četiri blokade, ali je s druge strane imao fenomenalnog Entonija Dejvisa. Mladi krilni centar utakmicu je završio sa 26 poena, 17 skokova, 9 blokada i dvije asistencije, tri ukradene lopte i dvije asistencije. Dabl-dabl je upisao i Omer Ašik sa 14 poena i 17 skokova, dok je Rajan Anderson ubacio 22 poena uz devet skokova. U protivničkoj ekipi, 25 poena uz osam skokova imao je Tobijas Heris, a pored Vučevića sa 15, dvocifren učinak imao je i Gordon sa 11 poena. Lejkersi baš nisu imali sreće na otvaranju šampionata. Pored poraza povrijedio se i novajlija Džulijus Rendl, koji je slomio desnu nogu, pa je na nosilima odnešen sa parketa. U porazu Lejkersa od Hjustona Kobi Brajant je ubacio 19 poena uz tri skoka, a Karlos Buzer 17 poena. Pobjedničku ekipu predvodio je Džejms Harden sa 32 poena, a 16 je ubacio Trevor Ariza , koliko je imao i Terens Džons uz 13 skokova.

Rezultati: Nju Orleans - Orlando 101:84 San Antonio - Dalas 101:100 LA Lejkers - Hjuston 90:108

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije