Košarka

Sportska dvorana "Borik" spremna za meč Srbija-Slovenija

Sportska dvorana "Borik" spremna za meč Srbija-Slovenija
Sportska dvorana "Borik" spremna za meč Srbija-Slovenija

BANJALUKA - Sportska dvorana "Borik" spremno dočekuje košarkaški meč Srbija-Slovenija, koji će biti odigran 29. avgusta.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa generalnim sekretarom saveza Andrijom Kleutom obavila je kontrolu dvorane "Borik", gdje će biti odigran prijateljski meč.

“Očekuje nas jedna prijateljska utakmica kojom je Košarkaški savez Srbije želio da se oduži svima onima, koji ne samo u košarci prate reprezentacije Srbije i da svoju posljednju pripremnu utakmicu perd Evropsko prvenstvo, koju smo tradicionalno igrali u dvorani Pionir , odigramo u Banjaluci, koja zaslužuje ovakav događaj. Ova dvorana  je mjesto gdje su se održavali veliki sportski događaji i želimo jednom ovakvom utakmicom da probudimo 'uspavanu ljepoticu',što je ova dvorana", rekao je generalni sekretar KSS Andrija Kleut.

On je, takođe, najavio i gostovanje ženske reprezentacije Srbije.

"Mi smo zahvalni reprezentaciji Srbije što je odlučila posljednju pripremenu utakmicu pred Evropsko prvenstvo odigrati u Banjaluci. To će biti više od sporta. Siguran sam da će biti spektakl i da će biti više od sporta. Ova utakmica posvećena je svim ljubiteljima košarke u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević.

Košarkaška reprezentacija Srbije biće oslabljena na Evropskom prvenstvu, jer će morati da nastupi bez jednog od najdominatnijih evropskih centara - Bobana Marjanovića.

Posljednju provjeru pred Evropski šampionat, koji počinje 5. septembra, vicešampioni svijeta će imati u Banjaluci.

Utakmica u septembru biće drugo gostovanje Srbije u Srpskoj.

Podsjećamo, u Laktašima je 2013. godine odigran prijateljski susreta Srbija-Ukrajina.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije