Košarka

Stojaković izazvao igrače Sakramenta u trojkaški obračun (VIDEO)

Stojaković izazvao igrače Sakramenta u trojkaški obračun (VIDEO)
Stojaković izazvao igrače Sakramenta u trojkaški obračun (VIDEO)

SAKRAMENTO - Predrag Stojaković je počeo novi put. Ovog ljeta postao je dio organizacije Sakramenta na poziv svog velikog prijatelja Vlade Divca generalnog menadžera ekipe iz prestonice Kalifornije.

Ipak i pored činjenice da ima mnogo obaveza kao direktor igračkog kadra „kraljeva” i generalni menadžer razvojnog tima Rina, Peđa je uspio da pronađe malo načina i da se zabavi.

U neformalnom razgovru za klupski sajt Stojaković je objasnio kako je uvjeren da i sada u 37. godini života može da parira bilo kom aktivnom NBA igraču u šutu za tri poena, pa je čak ponudio i opkladu svim zainteresovanim majstorima „trojki” iz tima iz Kalifornije.

- Ne znam ko od njih može da me pobjedi, mada sa druge strane nisam igrao pet godina. Ali, spreman sam ako budu smijeli da me izazovu - nasmijao se Stojaković.

Peđa je objasnio i kako se on i Divac snalaze u novim ulogama.

- Prije svega moramo da radimo osnovne stvari, da pratimo naše košarkaške instinkte. Razgovarali smo sa mnogo ljudi koji su bili u poziciji u kojoj smo mi sada i svi su nam rekli isto - morate da radite kao tim. Tako smo počeli i tako ćemo i da nastavimo - jasan je Stojaković.

O razlozima zbog kojih nije bio aktivan u košarci od kada je prestao sa igračkom karijerom bivši reprezentivac Srbije je precizan.

- Bila mi je potrebna pauza, ali sada sam se definitivno vratio košarci. Vjerujem u projekat u Sakramentu. Naš trener Džordž Karl ima na okupu dosta dobrih igrača. Sviđa mi se energija i liderski kvaliteti Redžona Ronda. Jako mi se dopada i Daren Kolison, a naših najbolji igrači Demarkus Kazins i Rudi Gej su došli u trening kamp izuzetno spremni. I neki od mlađih igrača kao što je Ben Meklemor pokazali su napradak. Dosta očekujem i od Marka Belinelija koji je ekipi donio nešto novo. Dakle, imamo mnogo „oružja” koje možemo da koristimo - objasnio je Stojaković.

(N.N./Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije