Košarka

"Studenti" žele novi trijumf

"Studenti" žele novi trijumf
"Studenti" žele novi trijumf

Košarkaši sarajevskog Bosna Royala u 12. kolu Lige 12 BiH imaju priliku da novom pobjedom, drugom u nizu, održe korak sa timovima koji se bore za opstanak.

U goste im stiže, ove sezone, odlični Građanski Bobar, kojeg s klupe vodi Sabahudin Bašović, nekadašnji trener Sarajlija. Poraz bi "studente" pred kratku zimsku pauzu znatno udaljio od direktnih konkurenata. Stoga se može očekivati dosta zanimljiva utakmica. Građanski u Sarajevo stiže nakon veoma teškog ogleda sa Slobodom u Tuzli.

"Prije svega želim reći da mi je u Bijeljini prelijepo. Zasukali smo rukave i od kluba koji su svi otpisali napravili veoma lijepu priču. U dosadašnjem toku prvenstva smo najprijatnije iznenađenje, ali u posljednje vrijeme nisam zadovoljan kako se u Ligi odnose prema Građanskom. Uz to ostali smo bez tri veoma važna igrača, od kojih su dva centra, tako da u Sarajevo dolazimo bez igrača pod košem. Bez obzira na to, namjera nam je da još jednom pokažemo napredak i u što ljepšem svjetlu se predstavimo. Ne razmišljamo o rivalima, nego o nama i našoj igri. Ušli smo u težak ritam, jer igramo i Kup RS, ali nadam se da će naši mladi momci još jednom potvrditi svoj potencijal. Naš cilj je i dalje opstanak, nadam se da ćemo ga ispuniti", kaže Bašović.

Parovi 12. kola

Subota: Heo - Kakanj (19 sati), Swisslion Leotar - Čelik (19), Bosna Royal - Građanski Bobar (20);

Nedjelja: Sloboda - Mladost (19), Varda HE - Zrinjski (19.30). Susret Spars - Široki igraće se 13. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije