Košarka

Tako je kako je, ali Partizan zavisi i od Zvezde

Tako je kako je, ali Partizan zavisi i od Zvezde
Foto: Tanjug/AP | Tako je kako je, ali Partizan zavisi i od Zvezde

Košarkaši Partizana porazom od Olimpijakosa (74:69) zakomplikovali su sebi put ka plej-inu Evrolige.

''Crno-bijeli'' su ''Štark areni'' prokockali 13 poena prednosti pred posljednju dionicu, koji su odigrali očajno, pa je grčki tim odnjeo važnu pobjedu u borbi za domaći teren u plej-ofu.

Bila je ovo odlična prilika za Partizan, da posljednja dva meča ligaškog dijela dočeka u trijumfalnom raspoloženju i korak bliže tom 10. mjestu koje vodi u plej-in i sada je svoju sudbinu predao u ruke ostalih konkurenata.

Do kraja ligaškog dijela, ostala su dva kola i ono što  je sigurno da nas čeka uzbudljiv rasplet.

Baskonija je na devetom mjestu sa učinkom 16-16, Efes je preuzeo 10. poziciju sa 15 pobjeda i 17 poraza, Žalgiris se uključio u trku, pa zajedno sa Olimpijom, Valensijom i Partizanom ima identičan skor 14-18.

Beogradski ''crno-bijeli'' moraće da gledaju i u tuđe dvorište, prije svega u ono iz Istanbula, jer je veoma važno šta će Efes da uradi u posljednja dva kola.

Partizan narednog četvrtka gostuje Albi u Berlinu, a potom u posljednjem kolu 12. aprila u Begoradu dočekuje Valensiju, jednog od glavnih konkurenata za mjesto koje vodi u plej-in.

Pored dvije Partizanove pobjede, potreban je i jedan poraz Efesa.

Efes u 33. kolu igra protiv Fenerbahčea u istanbulskom derbiju, pa je realnije očekivati da kiksnu protiv ekipe Šarunsa Jasikevičiusa.

Na zatvaranju regularne sezone Efes pred svojim navijačima igra protiv Crvene zvezde, gdje će imati ulogu favorita.

 Za ekipu Janisa Sferopulosa ne postoji rezultatski impreativ, ali eventualnom pobjedom protiv Efesa mogli bi da pomognu vječitom rivalu, u slučaju da Fener ne opravda ulogu favorita u duelu 33. runde.

Tu je i mogućnost da Partizan i u slučaju dvije pobjede Efesa dođe do plej-ina, a taj rasplet podrazumijevao bi oba poraza Baskonije do kraja.

Olakšavajaća oklonost je i to što Partizan imaju bolji međusobni skor od svakog rivala u borbi za plej-in, izuzimajući Bajern.

Aktuelni šampion Jadrana nema pravo na kiks, slijede dva meča u kojima se samo pobjeda računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije