Košarka

Teletović vodio Netse do trijumfa

Teletović vodio Netse do trijumfa
Teletović vodio Netse do trijumfa

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH, sjajnim partijama u predsezoni za Bruklin Netse najavljuje da bi ovo mogla biti njegova sezona. U Kini su odigrali svoj treći susret predsezone protiv Sakramento Kingsa i upisali treći trijumf. Nakon produžetka "mrežice" su slavile rezultatom 129:117, nakon 44 minuta (četvrtina trajala 11 minuta), koliko se igralo, bilo je 112:112.

Do slavlja ih je predvodio upravo Teletović, koji je imao sjajan šuterski dan. Kapiten bh. tima ubacio je 22 poena, od čega čak šest trojki iz devet pokušaja. Njegov šuterski šou izazivao je oduševljenje na tribinama "Master kard" arene u Pekingu. Sličnog su mišljenja nakon susreta bili i na zvaničnoj veb stranici Bruklin Netsa, gdje su sipali hvalospjeve na račun bh. reprezentativca.

"Svjedočili smo evropskoj košarci u dresu Netsa. Teletović je ponudio prekrasnu predstavu i pokazao dimenziju koju u prethodne dvije sezone nismo vidjeli od njega", piše, između ostalog, na Bruklinovom sajtu.

Teletović je za 29 minuta, osim 22 poena, upisao četiri skoka i jednu asistenciju, te je okarakterisan kao MVP utakmice. Pohvale je dobio i Bojan Bogdanović, još jedan košarkaš sa prostora BiH, koji nastupa za Hrvatsku. Mostarac je protiv Sakramento Kingsa na parketu proveo 28 minuta i ubacio 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije