Košarka

Teodosić: Jedini je Sale vjerovao

Teodosić: Jedini je Sale vjerovao
Teodosić: Jedini je Sale vjerovao

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao je da je sjajan osećaj biti na balkonu Skupštine Beograda i sa sunarodnicima proslaviti osvajanje srebra na Svjetskom prvenstvu u Španiji. "Orlovima" je u ponedjeljak uveče priređen doček ispred Starog dvora u Beogradu, gdje se okupilo 20.000 ljudi.

"Neverovatan je osećaj izaći na balkon i biti dočekan od svog naroda. Saigrači i ja nismo mogli ni da zamislimo kako to izgleda, a posebno mi je drago što smo usrećili ljude u Srbiji. Iskreno, nisam očekivao srebrnu medalju, a jedini je u to verovao selektor Đorđević. Verovali smo da možemo do četvrtfinala, a ostalo je bila premija", rekao je Teodosić.

Sjajni plej istakao je da je tim napravio veliki uspjeh za srpsku košarku na Mundobasketu u Španiji:

"Pokazali smo da smo zemlja košarke i verujem da ćemo imati još više uspeha. Cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo."

Teodosić je izabran u idealnu petorku Svjetskog prvenstva, na kojem je prosječno postizao 13,6 poena, 4,4 asistencije i 2,1 skok.

"Znači mi to priznanje kao i svakom igraču. Ipak, do njega ne bih došao da nisam imao pomoć saigrača i stručnog štaba. Ova nagrada je i njihova", istakao je košarkaš moskovskog CSKA.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da osvajanje srebrne medalje predstavlja sjajan uspjeh i da su je njegovi izabranici osvojili potpuno zasluženo.

"Još jednom zahvaljujem svima koji su radili s timom, saradnicima, ali pre svega igračima. Uspeh je veliki, medalja sjajna, potpuno su je zaslužili", izjavio je Đorđević i dodao:

"Momci su jako dobro odgovorili na ritam rada i zahvalan sam im na tome. Mnogi smatraju da nisam najnormalniji, ali ja sam verovao u ovaj uspeh. Video sam nešto u igračima, da pored kvaliteta imaju srce, želju i bilo je samo potrebno da ih uverim da mogu do uspeha kojeg su ostvarili."

Njegov pomoćnik Miroslav Nikolić naveo je da su igrači sve izdržali na putu do vrhunskog rezultata:

"Pokušavamo da vratimo košarku u Srbiju, zasad ide dobro. Sve čestitke igračima, a uz njih Đorđević je najzaslužniji za ogroman uspeh."

Kapiten Nenad Krstić naveo je da su on i saigrači postali tim "preko noći".

"Smatram da ni na utakmicama u grupi nismo odigrali loše, bili smo dobri čak i protiv Španije. Ipak, postali smo tim preko noći, bukvalno za dva dana, svi smo disali kao jedan. Pokazali smo kako igra tim, ne pojedinci. U finalu smo sve pokušali, ali Amerikanci su odigrali fenomenalno i zasluženo su pobedili", rekao je Krstić.

Miroslav Raduljica je dodao da je sve nevjerovatno i da mu je drago što je stvorena pozitivna atmosfera u ekipi, kao i da su osvajanjem srebra postavljeni temelji za budućnost.

Centar reprezentacije Srbije Raško Katić istakao je da je kao dječak maštao o tome da se nađe na balkonu Starog dvora:

"Doček je bio fenomenalan, ostvario nam se san. Niko nije očekivao da se nađemo u finalu, ali mi smo to ostvarili. Nismo imali strah ni protiv selekcije SAD, ali oni su bili jednostavno bolji i zasluženo osvojili zlato."

Bodiroga: Najbolji kad je najpotrebnije

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da su igrači zaslužili doček kakav im je priređen.

"Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije, u mečevima protiv Grčke, Brazila i Francuske. Iako smo imali problema na početku turnira, izdigli smo se i došli do srebra. Momci su dostojno nosili državni dres i obradovali naciju, možemo da budemo ponosni na njih. Čestitam im na velikom uspehu, teren nikad ne laže, oni su sve na njemu rekli", rekao je Bodiroga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije