Košarka

Užasna povreda u NBA, Seltiksi duže vrijeme bez novog beka

Užasna povreda u NBA, Seltiksi duže vrijeme bez novog beka
Foto: Ilustracija | Užasna povreda u NBA, Seltiksi duže vrijeme bez novog beka

Aktuelni vicešampioni u novu NBA sezonu krenuli su tijesnom pobjedom na svom parketu. U Klivlendu je pao Boston 102-99, ali sami početak nove NBA sezone neće obilježiti ni Lebron Džejms, ni Dvejn Vejd, već stravična povreda novog beka Seltiksa Gordona Hejvorda.

Bivši košarkaš Juta Džeza u petm minutu utakmice skočio je pod košem Kavsa na 'alej-ap', ali pod njega je došao Džo Krauder, a na blokadu je išao moćni Lebron i Hejvord je nezgodno pao.

Odmah se vidjelo da pad nije bio nimalo ugodan, ali tek reakcija saigrača, sudija i navijača je otkrila pravi horor.

Hejvord je slomio tibiju lijeve noge te dislocirao članak. Snimak povrede izgleda zaista strašno, a na društvenim mrežama već se nagađa da Hejvord nakon ovakve povrede više nikad neće biti na nivou zbog koje ga je Boston i doveo.

"Užas, ne mogu opisati koliko mi ja žao što mu se ovo dogodilo. Toliko je naporno radio i taman se privikavao na novu ekipu. Nadam se da će se u potpunosti oporaviti, ali to je tako u sportu, povrede su dio našeg posla. Strašno, baš mi ga je žao", rekao je trener Bostona Bred Stivens.

Igrači Seltiksa i Kavalirsa stajali su u šoku nakon što su vidjeli težinu povrede, neki su kleknuli i molili na parketu, a Lebron mu je nakon utakmice dao podršku.

"Odvratna povreda, molim se za njega i želim mu što brži oporavak. Drži se, Gordone", rekao je Džejms.

I dok su igrači još stajali u šoku, ljekari su pružali prvu pomoć nesretnom Hejvordu te ga pripremali za transport u bolnicu. Prema prvim informacijama Hejvordu su odmah na parketu ponovo namjestili članak što mu je umanjilo bol, ali i smirilo početni šok. Po izlasku su mu fiksirali su mu nogu, a svi navijači domaćih Kavsa su ustali i ovacijama ga ispratili iz dvorane.

"Ovo je strašno", rekao je Stiv Ker koji se sa svojim Voriorsima pripremao za utakmicu s Roketsima kad je vidio povredu iz klivlenda.

"Cijeli moj štab je bio šokiran kad smo vidjeli kako se Hejvord povrijedio", rekao je Ker.

(24Sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije