Košarka

Vujošević: Previše izgubljenih lopti

Vujošević: Previše izgubljenih lopti
Vujošević: Previše izgubljenih lopti

Duško Vujošević, trener košarkaša Partizana, rekao je da je veliki broj izgubljenih lopti bio jedan od uzroka poraza njegovog tima od Lijetuvos Ritasa u prvom kolu Evrokupa.

Litvanci su u Viljnusu u srijedu naveče pobijedili rezultatom 92:65.

"Loše prvo poluvreme i tokom cele utakmice puno izgubljenih lopti, 25, od kojih je dobar deo bio iz prve linije dajući mogućnost protivniku da igra kontranapad", rekao je Vujošević i dodao:

"Nismo dovoljno dobro branili pik, iz kojeg su oni kreirali šut za tri poena i ubacili 12 trojki. Prednost u visini, koju smo mi iskazali skokom, ne može da bude nadoknada za toliki broj izgubljenih lopti. Potpuno zaslužena pobeda Lijetuvos Ritasa."

On je ponovo pričao o kvalitetu Evrokupa, koji igra nakon 13 godina nastupa u Evroligi.

"Ovo pokazuje, a već sam o tome davno pričao, da ovo takmičenje nije loše, da se da postaviti pitanje koliko smo mi kvalitetni za Evrokup, a ne koliko je takmičenje kvalitetno. Najavljivao sam ovakve situacije, možda očekujući malo bolje nego što je bilo u pojedinim momentima, ali ne nadajući se mogućnosti da se sada dobije utakmica, i pozivao one najvernije da ostanu uz Partizan i u ovim teškim momentima. Kada govorim o teškim momentima, mislio sam i posle ovakvih poraza, ne kada se prave uspesi, pa je normalno da ima i ovakvih i onakvih reakcija", istakao je Vujošević, koji je tokom tajm-auta grmio na igrač, a u jednom trenutku je kazao:

"Nemojte da bude -30, mamicu vam j..."

Po 12 poena za Partizan postigli su Nikola Milutinov i Đorđe Gagić, a Lijetuvos Ritas do pobjede su predvodili Lesli Trevis i Mindaugas Lukauskis sa po 18 poena.

"Odigrali smo zaista dobru utakmicu. Želim da čestitam mojim košarkašima na trudu koji su pokazali. Svi koji su izašli na teren trudili su se da pruže maksimum i konačan rezultat to potvrđuje", rekao je Virginijus Šeškus, trener litvanskog tima.

Union Olimpija je u Istanbulu iznenadila Bešiktaš pobjedom od 70:68, dok je Ventspils na svom terenu bio bolji od ekipe Budućnosti i slavio rezultatom 82:75.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije