Košarka

ŽRK Borac ima perspektivu

ŽRK Borac ima perspektivu
ŽRK Borac ima perspektivu

Dok se prvi tim Ženskog rukometnog kluba Borac bori za povratak u Premijer ligu BiH, mlađa ekipa banjalučkog kluba je osvajanjem prvog mjesta na međunarodnom turniru u Kozarskoj Dubici pokazala da ima perspektivu.

Ekipa Borca, sastavljena od djevojčica rođenih 2004. godine i kasnije, proteklog vikenda je slavila na turniru "Loptom za bolje sutra" u konkurenciji Knežopoljke, RŠ Vučići iz Zagreba, Knežopoljke 2 i ORK Krajina iz Cazina, a Ružica Šikić iz banjalučkog kluba je bila najbolji strijelac.

"Mnogo nam znači što smo pobijedile na turniru u Kozarskoj Dubici i to nam je podstrek da još više radimo. Takođe, pozvala bih svu djecu koja ne treniraju da nam se pridruže jer možemo postići mnogo uspjeha", rekla je Šikićeva, koja rukomet trenira tri godine.

Njene saigračice Aleksandra Marković i Marija Lolić su istakle da im prvo mjesto daje još veću želju da treniraju, a zadovoljna rezultatima rada je i Lolita Maličević, rukovodilac mlađih selekcija u ŽRK Borac.

"Radimo na četiri punkta s oko 70 djevojčica i u saradnji sa BL školom rukometa. Pozvala bih svu djecu koja ne treniraju ili koja treniraju, a žele promjenu, da nam se pridruže jer ovaj rezultat pokazuje da je rad kvalitetan i da smo za kratak period napravili dobar rezultat", rekla je Maličevićeva.

Prvi tim Borca se priprema za nastavak sezone (početak marta) u Prvoj ligi RS, tačnije u drugoj fazi gdje su nastup izborili i Leotar, Brod, Radnik, Dubica i Knežopoljka.

"Imamo podmlađenu ekipu, ali smatram da napornim radom i trudom možemo da ostvarimo cilj, a to je da budemo prvaci i da se vratimo sljedeće sezone u Premijer ligu. Da imamo kvalitet pokazale smo u prvom dijelu takmičenja", istakla je Božana Ćutković, kapiten ekipe.

Borac se i dalje bori s finansijama, opterećuje ga dug od oko 50.000 KM, ali to nije jedini problem Banjalučana.

"Veoma je malo privrednih organizacija koje žele da pomognu, a i oni koji nas podržavaju to rade sa malim sredstvima i tako je teško funkcionisati. Ipak, naš najveći problem je sportska dvorana, koju ne dobijamo kada nam najviše treba zbog drugih dešavanja. Grad Banjaluka prebaci sredstva dvorani, a mi ne možemo da raspolažemo našim terminima kako bismo željeli. Zbog zauzetosti dvorane ostajemo bez termina, a ne dobijamo zamjenske, a jutarnje ne možemo da koristimo jer su naša i prva ekipa i škola rukometa školarci. Tražili smo promjenu termina, ali zasad nismo naišli na pozitivan odgovor", izjavila je Maličevićeva.

 

6

titula prvaka BiH ima Borac i šest trofeja pobjednika Kupa BiH

 

2012.

godine Borac posljednji put bio šampion BiH

 

Kristofersen

bez premca

slika kristofersen

 

Norveški skijaš Henrik Kristofersen došao je do šeste pobjede u slalomu na sedam trka u toj disciplini ove sezone u austrijskom Šladmingu.

Kristofersen je trijumf ostvario u ukupnom vremenu od 1:42.20 minuta, sa 61 stotinkom prednosti u odnosu na miljenika domaće publike Marsela Hiršera. Njima dvojici se na podijumu pridružio Rus Aleksander Horošilov, koji je bio 77 stotih dijelova sekunde iza Kristofersena. Zahvaljujući drugom mjestu, Hiršer je preuzeo prvo mjesto u generalnom plasmanu Svjetskog kupa od Norvežanina Aksela Lunda Svindala, za kojeg je sezona završena. Austrijanac sada ima 969 bodova, 53 više od Svindala, dok je Kristofersen treći sa 871. U slalomu Kristofersen vodi sa 680 bodova, a Hiršer ima 500. 

 

Lider bez

greške

 

slika kuglanje

 

Susretima 12. kola počeo je proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH za kuglaše. Važne pobjede u borbi za vrh tabele ostvarile su ekipe Gradiške i Rudara. Gradiška je na domaćoj kuglani pobijedila Međugorje 6:2, ali sa samo tri čunja razlike. Vodeća ekipa Revita bila je sigurna na otvaranju drugog dijela prvenstva, pa je u gostima u Lukavcu savladala Zrinski 7:1. Rezultati 12. kola Premijer lige BiH u kuglanju: Gradiška - Međugorje Brotnjo 6:2, Hercegovac - Kozara 7:1, Vogošća - Zrinjski 1:7, Ada Nova Banka - Sloboda 3:5, Zrinski - Revita 1:7, Borac - Rudar 3:5. Poredak: Revita 33 boda, Sloboda 24, Gradiška 22, Rudar 21, Borac 21, Međugorje Brotnjo 21, Zrinski 19, Zrinjski 15, Ada Nova banka 11...

 

Sladojević: Ušli smo u istoriju

 

slika: kk mladost

legenda: Mrkonjićani osvojili prvi put Kup RS FOTO: A. ČAVIĆ

 

KOŠARKAŠI MLADOSTI POBJEDOM NAD BN BASKETOM OSVOJILI KUP RS

 

M. PREDRAGOVIĆ

Košarkaši Mladosti osvajanjem Kupa RS ušli su u istoriju ovog sporta, istakao je Goran Sladojević, trener ekipe iz Mrkonjić Grada.

Mladost je u utorak u finalu Kupa RS pobijedila BN Basket iz Bijeljine rezultatom 99:85 (27:14, 24:24, 29:20, 19:27), a do pobjede su je predvodili Draško Knežević sa 30 poena, Aleksandar Radukić sa 20 poena i 10 skokova i Marko Jeremić sa 18 poena. U BN Basketu su se istakli Srđan i Darko Damjanović sa  21, odnosno 19 poena.

"Čestitam košarkašima, ali i navijačima koji su došli u Banjaluku da nas podrže. Dominirali smo cijelu utakmicu i zasluženo smo pobijedili. Izuzetno nam je drago što smo osvojili Kup RS. Svaki pehar je bitan, ovo je možda i najbolji rezultat Mladosti, a svakako trofej kojim smo ušli u istoriju košarke", istakao je Sladojević.

Branislav Vićentić, trener BN Basketa, izjavio je da je njegov tim loše otvorio utakmicu i da je rival zahvaljujući lošijoj odbrani bijeljinske ekipe stekao prednost koja nije bila dostižna.

Mladost je pobjedom u Kupu RS stekla pravo učešća na finalnom turniru Kupa BiH, ali se i pridružila dosadašnjim osvajačima Kupa RS Mladosti iz Gacka, Leotaru, Slaviji (po jednom osvajali Kup), Borcu (9) i Igokei (11). Mrkonjićani nemaju mnogo vremena za slavlje, jer sutra nastavljaju pripreme za utakmicu 18. kola Lige 12 BiH u kojoj imaju skor 12-5.

"U subotu gostujemo Širokom. Imali smo malu krizu u Ligi 12, vezali smo tri poraza, ali nadam se da će nam osvajanje Kupa dati samopouzdanje da ćemo se vratiti dobrim igrama. Obezbijedili smo Ligu 6, u kojoj će Igokea biti favorit, ali smatram da dovođenjem jednog kvalitetnog igrača možemo ravnopravno da igramo sa svim ekipama", dodao je Sladojević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije