Košarka

Za vjernost 118 miliona dolara

Za vjernost 118 miliona dolara
Za vjernost 118 miliona dolara

Košarkaš Kris Boš potpisao je novi petogodišnji ugovor s Hitom, a prema pisanju američkih medija, vjernost NBA klubu iz Majamija biće nagrađena sa 118 miliona dolara.

Iz kluba nisu željeli da govore o finansijskim detaljima novog ugovora sa tridesetogodišnjom zvijezdom.

"Boš je dvostruki NBA šampion i jedan od najsvestranijih visokih igrača u ligi. Njegove jedinstvene vještine čine ga jednim od najboljih igrača današnjice. On je oduvijek bio posvećen klubu i gradu. Dobio je životnu priliku da bude lider tima i blagosloveni smo što ga imamo u ekipi", rekao je Pet Rajli, predsjednik Majamija.

Iako se pretpostavljalo da će nakon Lebrona Džejmsa (vratio se u Klivlend, koji ga je 2003. godine draftovao) i Boš napustiti klub, ovaj košarkaš je odlučio da u novu sezonu i borbu za titulu uđe sa starim klubom. Boš je raskinuo saradnju s Majamijem iskoristivši opciju iz ugovora, ali nakon što su ga tražili Hjuston Roketsi i Dalas Maveriksi, odlučio je da ostane u Hitu pošto je dobio ugovor koji je blizu maksimalnog. Boš je već bio viđen u Roketsima, koji su se odrekli Džeremija Lina, poslavši ga u Lejkerse, kako bi oslobodili prostor u seleri kepu i mogućnost da ponude krilnom centru maksimalni ugovor.

Kris Boš je tokom jedanaestogodišnje karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrao 796 utakmica (784 kao starter), a prosječno je bilježio 19,2 poena, 8,7 skokova, dvije asistencije i 1,1 blokadu za 35,9 minuta na terenu. Prije Majamija, u koji je došao 2010. godine, igrao je za Toronto Reptorse, a sa reprezentacijom SAD osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije