Košarka

Zvezda nakon -18 do trijumfa nad Studentskim centrom

Zvezda nakon -18 do trijumfa nad Studentskim centrom
Foto: X/KK Crvena zvezda | Zvezda nakon -18 do trijumfa nad Studentskim centrom

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobijedili su prvom meču četvtfinala ABA lige ekipu SC Derbija sa 83:81.

Iako su mnogi mislili da će tim Janisa Sferopulosa lako doći do pobjede, ovdje je bilo sve sem toga. Gosti su ušli fenomenalno u meč i poenima Obrija Dovkinsa su poveli sa 13:5, pa je domaćin prišao na 17:13, da bi prva četvrtina završila rezultatom 21:15.

Zvezda je očigledno u veoma lošoj formi, što je pokazao i težak poraz od Efesa u posljednjem kolu Evrolige. Emir Hadžibegović je donio SC Derbiju prednost od 28:17, a onda je Nemanja Nedović poentirao za 31:27. Nisu se predavali gosti u na kraju prvog poluvremena su vodili sa 40:30.

Uspjeli su gosti da se početkom drugog poluvremena odvoje na 48:35, a Nikola Pavlićević je sve to povećao na 58:42. Zvezda prosto nije imala odgovor na to i pred posljednjih deset minuta rezultat je glasio 64:49, piše Meridian sport.

Držao je tim iz Crne Gore prednost, pa su onda Miloš Teodosić i Dejan Davidovac i Nedović trojkama donijeli izjednačenje 74:74. Adam Hanga se nadovezao na to trojkom za vođstvo od 80:77, pa je Zvezda povela sa 82:78, da bi Mateo Drežnjak dao trojku za 82:81. Gosti su imali napad za produžetak, ali je Luka Bogavac promašio i Crvena zvezda Meridianbet je slavila sa 83:81.

Najefikasniji na meču bio je Miloš Teodosić sa 17 poena, na drugoj strani Tomislav Ivišić je imao 14 poena.

Revanš meč je na programu za sedam dana u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije