Košarka

Zvezda ne pušta Simanića na Evropsko prvenstvo

Zvezda ne pušta Simanića na Evropsko prvenstvo
Zvezda ne pušta Simanića na Evropsko prvenstvo

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije sprema se za Evropsko prvenstvo u Turskoj ( 16.decembar – 04 januar) ali prije odlaska na takmičenje selektor Milan Gurović se suočio sa problemima.

Neće moći da računa na nekoliko igrača koje je planirao, a između ostalog i najboljeg među njima Borišu Simanića koji ne može da ide zbog obaveza u Zvezdi.

Ovaj šampionat je trebalo da bude održan ljetos, ali zbog vojnog puča u Turskoj je pomjeren za decembar.

Simanić je bio na spisku, ali je stigao dopis iz Zvezde da se određeni igrači mogu odazvati pripremama, ali ne i Simanić koji mora da bude sa timom zbog rotacije igrača.

"Istina je, dobili smo pomenuti dopis. Svima nama koji pratimo košarkaška dešavanja jasno nam je da je Boriša Simanić dio Crvene zvezde i njen sastavni deo. Pritom, klub u ovom trenutku ima problem da sastavi roster za utakmice. Razumemo apsolutno ljude iz Crvene zvezde", kaže za "Mocartsport" Vladimir Kuzmanović, direktor mlađih selekcija u KSS.

Nije jasno zašto Simanić baš ne može da ide kad i nema neku minutažu u Zvezdi. U ABA ligi igra u prosjeku 5,5 minuta, dok u Evroligi ne ulazi u igru. Jedino što može da bude da je potreban u rotaciji za trening jer je povrijeđen Luka Mitrović.

Osim Simanića pozicu ne mogu da se odazovu ni Aleksandar Aranitovič zbog povrede kao i Danilo Petrović koji igra za Virtus Bolonja.

"Njega je klub uslovljavao da mora da odigra tri utakmice, kako bi bio pušten u reprezentaciju. To je praktično značilo da bi slobodu dobio tek 12. decembra, što je dva dana pre našeg odlaska u Tursku", objasnio je Kuzmanović.

Osim njih dvojice na prirpeme ne dolaze ni Matija Radović i Luka Vasić koji su srednjoškolci u SAD i ne pušta ih škola da dolaze.

Zato je Gurović naknadno pozvao trojicu igrača Ivan Hadžović, Ranko Simović i Aleksa Kojadinović.

(Mozzartsport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije