Olimpijske igre

Said Fazlagić: Prioritet u radu biće mi borba za sportiste i saveze

Said Fazlagić: Prioritet u radu biće mi borba za sportiste i saveze
Said Fazlagić: Prioritet u radu biće mi borba za sportiste i saveze

SARAJEVO - Čast i zadovoljstvo je biti generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH), istakao je za Anadolu Agency (AA) Said Fazlagić, koji je na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta OK BiH jednoglasno izabran za prvog operativca krovne sportske organizacije.

"Imponuje što sam izabran jednoglasno, ali mi daje i dodatnu obavezu da radim još više i bolje na dobrobit Olimpijskog komiteta BiH, odnosno sporta naše zemlje u cjelini. Posebno mi je drago što se odluke u OK BiH donose jednoglasno, jer to pokazuje jedinstvo ove državne institucije BiH, kao malo koje druge", rekao je Fazlagić, naglasivši da je "OK BiH i do sada radio odlično na svakodnevnom nivou".

O prioritetima na radnom mjestu generalnog sekretara OK BiH, Fazlagić je za AA kazao: "Prioritetna stvar u mom radu biće borba za strukovne saveze i sportiste, te pozicioniranje i stabilnost Olimpijskog komiteta BiH koji je nebudžetski korisnik. Radiću naporno i na osiguranju sredstava za investiranje u vrhunski sport i sportiste BiH."

U Fazlagićevom mandatu biće održana i Zimska olimpijada mladih (EYOF) u Sarajevu 2017, što je ocijenio najvažnijim sportskim projektom u BiH od Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

"EYOF će biti odlična prilika za promociju naše zemlje, ali i najava da smo kadri organizovati najveće sportske događaje u Evropi i svijetu", pojasnio je Fazlagić.

On je u toku prethodnih pet godina obavljao poslove generalnog sekretara u kapacitetu vršioca dužnosti, a u svojoj profesionalnoj karijeri u Olimpijskom komitetu BiH obavljao je i dužnost direktora za sport, međunarodne odnose i projekte.

Fazlagić, inače, magistar ekonomike i profesor engleskog jezika, u svojoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri nastupao je za FK Sarajevo, FK Željezničar, MLS DC United, kao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Trenutno je član EYOF komisije Evropskog olimpijskog komiteta, a bio je i vođa misije bh. olimpijaca na nekoliko olimpijada, među kojima i nedavno održanoj u Sočiju, piše Anadolu Agency.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije