Olimpijske igre

Slatka osveta: Orlovi "ispreskakali" Kengure za finale

Slatka osveta: Orlovi "ispreskakali" Kengure za finale
Slatka osveta: Orlovi "ispreskakali" Kengure za finale

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Australiju u drugoj polufinalnoj utakmici Olimpijskog turnira i tako Srbiji obezbijedila novu medalju.

Orlovi su naprosto pregazili Kengure rezultatom 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23), i tako im se osvetili za poraz u grupnoj fazi.

Srpski košarkaši su odigrali najbolji meč na turniru. Od prve sekunde maksimalno ozbiljno su ušli u utakmicu, zaustavili Australijance i doslovno im nisu dozvoljavali da se primaknu njihovom košu. Ubitačni trio Australije Bogut, Mils i Delavedova od srpskih košarkaša nisu mogli da dišu, dok je Teodosić sa druge strane proradio u pravom trenutku i od prvih dvanaest poena Srbije postigao pola.

Koliko je Srbija ozbiljno pristupila igri govori podatak da su Kenguri u prvoj dionici postigli samo pet poena, dok su Orlovi postigli 16.

Dominacija je nastavljena i u drugoj četvrtini. Stefan Marković je prikazao još jedno sjajno izdanje u napadu, a pod koševima su vladali Jokić i Raduljica. Takva igra Srbije donijela je visokih +21 na poluvremenu (35:14).

U trećoj četvrtini Saletovi izabranici su protivniku dozvolili da ubaci koji koš više, ali su i oni bili znatno učinkovitiji u napadu. Može se reći da je meč već tada bio riješen jer je Srbija imala, ispostavilo se nedostižnih, 28 poena prednosti 66:38.

Sredinom posljednje dionice Orlovi su vodili i 31 poen razlike, ali su se onda malo opustili, i dopustili Kengurima da izbjegnu ubjedljiviji poraz.

Teodosić završio je sa 22 poena (9-14) i 5 asistencija. Marković je dodao 14 poena, 5 asistencija i 3 skoka, Raduljica je uz 11 poena imao 6 skokova, a Mačvan 12 poena i 4 asistencije. U ekipi Australije po 13 poena ubacili su Motum i Mils, a Ingles je dodao 12.

Srbija će tako prvi put igrati finale Olimpijskih igara od 1996. godine, a tamo je čeka američki "Drim tim" koji je u prvoj polufinalnoj utakmici bio bolji od Španije, a finale je na programu sutra u 20:45 po našem vremenu. Australija će se od 16:30 boriti sa Furijom za bronzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije